A câștigat unul dintre cele mai mari jackpot-uri din istorie, dar s-a ales cu mai puțin de jumătate din bani

A câștigat unul dintre cele mai mari jackpot-uri din istorie, dar s-a ales cu mai puțin de jumătate din bani
| Foto: observator.ro

Câştigătorul unui jackpot istoric de 1,35 miliarde de dolari a dus acasă mai puţin de jumătate din câştig. A obţinut al patrulea cel mai mare jackpot din istoria SUA, dar a decis să aleagă plata unică, în locul a 30 de plăţi pe parcursul a 29 de ani.
 

Un norocos câştigător al loteriei a reuşit să câştige un premiu uriaş de 1,35 miliarde de dolari, pe 13 ianuarie, în statul american Maine. A fost cel de-al patrulea cel mai mare jackpot la loterie din istoria Americii.

Câştigătorul a decis să rămână anonim. Persoana norocoasă a decis să nu primească întreaga sumă în 30 de plăţi pe parcursul a 29 de ani, ci plata unică, iar acum a primit mai puţin de jumătate din câştig, conform Mediafax care citează Daily Star.

În urma impozitelor, câştigătorului i-au revenit 498 de milioane de dolari, din care 173,6 milioane de dolari au revenit guvernului federal, în timp ce 51 de milioane de dolari statului Maine.

Proprietarul care a vândut biletul a declarat că nu ştie cine l-a cumpărat, dar el a primit un bonus de 50.000 de dolari pe care l-a împărţit cu angajaţii săi.

Comenteaza