Rişti 10 ani de închisoare dacă ascunzi faptul că ai venit dintr-o ţară de pe „lista roșie”. Unde se întâmplă?

Rişti 10 ani de închisoare dacă ascunzi faptul că ai venit dintr-o ţară de pe „lista roșie”. Unde se întâmplă?

Autorităţile din Marea Britanie anunţă de luni restricții dure pentru călătorii care sosesc în Regat. Cei care ascund destinaţia de unde revin în ţară riscă amenzi de 10.000 de lire sau chiar 10 ani de închisoare. 

Sunt anunţate de autorităţi controalele stricte la frontieră, inclusiv carantina hotelieră și pedepsele de zece ani de închisoare pentru persoanele care încearcă să ascundă faptul că au sosit în Marea Britanie din țările cu risc epidemiologic ridicat. Aceste măsuri dure ar putea fi necesare până în toamnă, a spus secretarul sanitar, anunţă thetimes.co.uk

Industria turismului a avertizat că orice perspectivă de vacanță de vară în străinătate a fost efectiv „ucisă” după ce Matt Hancock a anunțat restricții dure pentru călătorii care sosesc în Marea Britanie de luni.

Oricine revine în regat din una dintre cele 33 de țări de pe „lista roșie”, care minte de unde a venit va fi urmărit penal. Cei care încearcă să evite carantina se vor confrunta cu amenzi de până la 10.000 lire.

Un nou sistem de amenzi va fi, de asemenea, utilizat pentru a pune în aplicare un program de testare triplă pentru toți sosiții, inclusiv pentru cei din țările care nu sunt înscrise pe lista roșie și care sunt obligați să rămână în carantină acasă.

Comenteaza