ATAC ARMAT la o școală din Texas. 19 copii și doi adulți, uciși de un tânăr de 18 ani

ATAC ARMAT la o școală din Texas. 19 copii și doi adulți, uciși de un tânăr de 18 ani

19 elevi de școală primară cu vârste între 6 și 10 ani și doi adulți au fost uciși, marți, după ce un tânăr înarmat a deschis focul la o școală din Texas, relatează BBC.

Un tânăr în vârstă de 18 ani a deschis focul într-o şcoală primară din Texas, ucigând cel puţin 19 copii, au anunţat autorităţile americane. Bilanţul victimelor ar putea crește având în vedere că sunt și mulți răniți. Adolescentul este suspectat că și-ar fi împușcat și bunica la începutul masacrului.

Salvador Ramos a fost identificat de autorităţi ca fiind atacatorul. Tânărul în vârstă de 18 ani a fost fost ucis de către ofiţerii care au intervenit la fața locului, a anunțat guvernatorul din Texas, Greg Abbott.

Anchetatorii spun că suspectul era înarmat cu o armă de mână, o pușcă semiautomată AR-15. Ramos și-ar fi cumpărat armele de ziua lui și chiar a postat fotografii cu acestea pe rețelele sociale înainte de atac. 

Școala a fost evacuată în urma atacului, iar mai mulți alți elevi au ajuns la spital. Cetățenii au fost rugați să nu se apropie de zonă pentru ca poliția să poată desfășura investigația.

Atacul de marți vine în condițiile în care violențele cu arme de foc sunt din nou în creștere în Statele Unite, o țară cunoscută pentru faptul că astfel de atacuri sângeroase au loc frecvent, ca urmare a legilor foarte laxe în domeniul armelor și munițiilor.

Texas, de altfel, este unul dintre statele americane cu cele mai relaxate legislații privind posesia de arme de foc.

Comenteaza