Update Focuri de armă la o școală din Finlanda. Cel puțin trei elevi au fost răniți/ Un copil a murit, alţi doi sunt în stare gravă

Focuri de armă la o școală din Finlanda. Cel puțin trei elevi au fost răniți/ Un copil a murit, alţi doi sunt în stare gravă
| Foto: captura AFP

Un incident armat a avut loc marți la o școală de lângă Helsinki.

UPDATE: Un copil a murit, alţi doi sunt în stare gravă în urma împușcăturilor. 

Suspectul, un minor în vârstă de 12 ani, a fost reţinut de poliţie în afara şcolii. Atât el, cât şi arma se află acum în custodia forţelor de ordine, scrie Agerpres. Potrivit poliţiei, este vorba despre o armă de mână, pentru care o rudă apropiată avea permis.

Știrea inițială:

Trei copii în vârstă de 12 ani au fost răniţi prin împuşcare marţi într-o şcoală dintr-o suburbie a capitalei finlandeze Helsinki.

Un suspect tot de 12 ani a fost arestat în urma incidentului armat. Răniții au fost transportați la spital, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al poliției, fără să ofere alte detalii.

Împușcăturile au avut loc la școala Viertola din Vantaa, o suburbie a capitalei finlandeze Helsinki. Școala are aproximativ 800 de elevi din clasa I până la a IX-a și 90 de angajați, conform primăriei locale.

„Pericolul imediat a trecut”, a declarat directorul școlii, Sari Laasila, pentru Reuters, refuzând să comenteze în continuare incidentul.

Atacurile anterioare din școlile din Finlanda au modificat politica țării privind armele

În 2007, Pekka-Eric Auvinen a împușcat și a ucis șase elevi, o asistentă de școală, directorul, dar și pe el însuși la liceul Jokela de lângă Helsinki, scrie The Guardian.

În 2008, un alt elev, Matti Saari, a deschis focul la o școală profesională din Kauhajoki, în nord-vestul Finlandei. El a ucis nouă copii și un membru al personalului înainte de a se sinucide.

În 2010, Finlanda și-a înăsprit legislația privind armele introducând un test de aptitudini pentru toți solicitanții de licență pentru arme de foc, iar limita de vârstă pentru solicitanți a fost crescută de la 18 la 20 de ani.

Comenteaza