Hoteluri evacuate în Turcia după ce incendiile au ajuns în stațiunile turistice

Hoteluri evacuate în Turcia după ce incendiile au ajuns în stațiunile turistice
| Foto: https://fuzzyskunk.com/

Joi după amiază, flăcările au ajuns în apropierea hotelurilor din Marmaris și, potrivit presei locale, acestea au fost evacuate, în timp ce pompierii au intervenit în forță pentru a ține sub control incendiul masiv.

Trei persoane au murit în urma unui incendiu forestier masiv care continua să ardă și joi, pentru a doua zi consecutiv, în sudul Turciei, aproape de stațiunile turistice frecventate de români.

În zonă au fost trimise mai multe echipaje de intervenție ale autorităților forestiere, dar și elicoptere. Marmaris este una dintre cele mai populare destinații turistice ale Turciei, fiind și pe lista de preferințe ale românilor.

Autorităţile turce au evacuat 18 sate şi districte din Antalya, iar alte 16 sate au fost evacuate în provinciile învecinate Adana şi Mersin, unde continuau eforturile de stingere a unor focare separate, a spus ministrul Pakdemirli.

Televiziunile au prezentat imagini cu clădiri rezidenţiale pârjolite şi oameni care fugeau peste câmpuri în timp ce pompierii, asistaţi de elicoptere, se luptau să stingă flăcările.

Sudul coastei mediteraneene din Turcia, o destinaţie populară atât pentru turiştii locali, cât şi pentru cei străini, este cunoscută pentru căldura arzătoare din timpul verii, care duce deseori la declanşarea incendiilor. Conform autorităţilor, incendiile recente sunt cele mai ample de până acum.

Ministrul Bekir Pakdemirli a precizat că au fost înregistrate 41 de incendii de vegetaţie în 13 dintre cele 81 de provincii ale Turciei începând de marţi, dintre care 31 erau ţinute sub control. Focarele din Osmaniye şi Kayseri sunt în continuare active, a transmis digi24.ro.

 

Comenteaza