Hotelurile din Antalya, Alanya, Marmaris, Bodrum, Izmir și Cappadocia și-au deschis ușile pentru cei evacuaţi din zonele afectate de cutremur

Hotelurile din Antalya, Alanya, Marmaris, Bodrum, Izmir și Cappadocia și-au deschis ușile pentru cei evacuaţi din zonele afectate de cutremur
| Foto: Alanya - Silvia Pugna

Este foarte frig în Turcia în zonele unde s-au produs cutremurele, iar oamenii trec prin situaţii dramatice. Unii mai speră să fie găsiţi în viaţă cei dragi prinşi sub dărâmături, alţii sunt evacuaţi din zonele afectate de catastrofă şi cazaţi în hotelurile din stațiunile de pe litoral. 

Peste 13 milioane de persoane din Turcia au fost afectate de puternicele cutremure de pământ cu magnitudinea 7,7, respectiv 7,6, care au lovit, pe 6 februarie, regiunea de frontieră turco-siriană, potrivit estimărilor Guvernului de la Ankara, a transmis wall-street.ro

Autoritatea turcă pentru Managementul Dezastrelor și Urgențelor a calculat că mai bine de 28.000 de oameni fără adăpost au fost aduși în afara zonei de cutremur până acum, iar aproape 5.000 au plecat pe cale rutieră și peste 23.000 de persoane pe calea aerului.

Federația hotelierilor turci a declarat că mii de camere au fost alocate în stațiuni precum Antalya, Alanya, Marmaris, Fethiye, Bodrum, Izmir și Cappadocia, potrivit informaţiilor digi24.ro.

Ulkay Atmaca, șeful Asociației profesioniste a managerilor de hotel, le-a declarat reporterilor că 15.729 de oameni s-au cazat în locuințe ale statului, cămine de studenți și hoteluri, în vreme ce doar în Antalya 11.165 de persoane evacuate stăteau în hoteluri.

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan a declarat stare de urgență pentru următoarele trei luni, timp în care țara să își poată reveni. De asemenea, Erdogan a declarat șapte zile de doliu național pentru victimele cutremurului.

Comenteaza