Foto Un român a murit în vacanţa din Turcia strivit de mașina de teren, sub ochii familiei / „Ghidul a fugit. Șoferii au fugit. Eram doar noi turiștii, ei toți au fugit"

Un român a murit în vacanţa din Turcia strivit de mașina de teren, sub ochii familiei / „Ghidul a fugit. Șoferii au fugit. Eram doar noi turiștii, ei toți au fugit"
| Foto: https://www.turizmaktuel.com/
Un român a murit în vacanţa din Turcia strivit de mașina de teren, sub ochii familiei / „Ghidul a fugit. Șoferii au fugit. Eram doar noi turiștii, ei
Un român a murit în vacanţa din Turcia strivit de mașina de teren, sub ochii familiei / „Ghidul a fugit. Șoferii au fugit. Eram doar noi turiștii, ei
Un român a murit în vacanţa din Turcia strivit de mașina de teren, sub ochii familiei / „Ghidul a fugit. Șoferii au fugit. Eram doar noi turiștii, ei

Ceea ce ar fi trebuit să fie o vacanţă de vis în Turcia pentru o familie de români s-a sfârșit tragic. Soțul a murit strivit de mașina de teren care îi ducea pe el, soția și copilul într-o excursie pe munte.

Un moment de relaxare s-a transformat într-o tragedie pentru o familie din România. Doi soți, împreună cu fetița de trei ani, au mers la un hotel din Alanya, Turcia. La cazare, au primit un pliant pentru o excursie pe trasee montane cu o mașină de teren și s-au gândit că vor avea parte de o aventură interesantă, astfel că s-au urcat în una dintre cele 3 mașini de teren pline cu turiști şi au pornit la drum, fără a prevedea tragedia care urma să aibă loc.

Şoferii conduceau agresiv pe drumurile înguste până când mașina în care se aflau românii a căzut într-o râpă, unde au fost abandonați de șofer şi de ghid. Românul de 32 de ani se afla prins sub maşină şi nu i se vedea decât capul. „Se mergea cu viteză, muzică tare, cu neglijență, șoferii aruncau cu apă, cântau, dansau. Ne-au încurajat să stăm în picioare. Toată lumea a început să strige: „Nu, nu”. El a vrut să tragă puțin de volan să încapă și celălalt.

Am căzut în prăpastie. Ne-am rotit de foarte multe ori... Cum am căzut ea (fetiţa -n.red.) era pe pieptul, am luat-o, m-am uitat la ea, am scuturat-o, am întrebat-o dacă e bine. Mi-a zis că e bine. Am început să îmi strig soțul. Nu l-am auzit, m-am uitat în mașină și nu îl găseam și mai apoi l-am văzut, era sub mașină. Era prins sub mașină, i se mai vedea doar capul.” a relatat pentru Digi24 cea care a rămas văduvă după tragedia din Turcia. 

Publicațiile din Turcia scriu despre mai multe situații similare, în care turiștii au murit în astfel de excursii. Tot jurnaliștii turci spun că șoferul care a provocat accidentul în care a murit românul a fost găsit de jandarmi după câteva ore. Fugise de la locul tragediei. „Ghidul a fugit. Șoferii au fugit. Noi când ne-am uitat unii la alții nu era nimeni turc. Eram doar noi turiștii, ei toți au fugit”, a mai mărturisit femeia. 

Aceasta a cerut ajutor și de la Ministerul Afacerilor Externe. Instituția confirmă că femeia a cerut ajutor de la consulat și a facilitat repatrierea. În ceea ce privește ancheta deschisă de autoritățile turce după accident, văduva spune că nu mai știe nimic, a mai informat sursa citată. 

Comenteaza