Jurnalist torturat şi decapitat pentru că şi-a făcut meseria

Jurnalist torturat şi decapitat pentru că şi-a făcut meseria
| Foto: cronicadexalapa.com

Un jurnalist mexican care a scris despre crimele violente din statul Veracruz de pe Coasta Golfului a fost găsit decapitat miercuri, a informat presa locală.

Decapitarea jurnalistului este însă cea mai recentă crimă terifiantă a unui reporter într-una dintre cele mai periculoase naţiuni din lume pentru jurnalişti. Acesta a scris despre crimele violente din ţară şi a plătit cu viaţa pentru că şi-a făcut meseria.

Cadavrul lui Julio Valdivia, în vârstă de 44 de ani, care s-a specializat în jurnalismul „nota roja” care se concentrează pe crime şi violenţe, a fost găsit în municipalitatea Tezonapa, la aproximativ 100 de kilometri de capitala statului, Veracruz.

„Valdivia a fost găsit în apropierea căilor ferate, decapitat şi torturat”, a spus pentru Reuters un angajat al ziarului, care nu a dorit să fie identificat. El Universal şi alte câteva publicaţii locale au raportat că Valdivia a fost decapitat, a patra moarte a unui jurnalist în Mexic anul acesta, scrie Mediafax.

În 2019, aproximativ jumătate din crimele ce au vizat jurnalişti în întreaga lume au avut loc în Mexic, potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor. „Condamnăm omuciderea lui Julio Valdivia”, a declarat guvernatorul din Veracruz pe contul său de Twitter.

Comenteaza