Meghan Markle acuză familia regală britanică de rasism şi că a împins-o la un pas de sinucidere

Meghan Markle acuză familia regală britanică de rasism şi că a împins-o la un pas de sinucidere
| Foto: IndieWire

Meghan Markle a acordat un interviu exploziv duminică seară jurnalistei de televiziune Oprah Winfrey.  Interviul poate zdruncina serios reputaţia monarhiei din Marea Britanie. 

Meghan, soţia prinţului Harry, a acuzat familia regală britanică de rasism, de proliferarea unor minciuni şi că a împins-o la un pas de sinucidere, într-un interviu acordat jurnalistei de televiziune Oprah Winfrey, care pare să aibă potenţialul de a zdruncina serios reputaţia monarhiei din Marea Britanie, informează Reuters, citat de Agerpres. 

Într-un interviu special difuzat duminică seară în Statele Unite de postul CBS, Meghan Markle i-a dezvăluit prezentatoarei Oprah Winfrey că unii dintre membrii familiei regale britanice au exprimat în faţa soţului ei, prinţul Harry, anumite îngrijorări legate de culoarea pielii pe care urma să o aibă primul lor copil, Archie, relatează revista Variety.

Meghan, în vârstă de 39 de ani, care este metisă, mama ei este afro-americană, iar tatăl este caucazian, a mai spus că a fost naivă înainte de a deveni un membru al familiei regale britanice în urma căsătoriei sale cu prinţul Harry şi că, după nunta lor din 2018, a sfârşit prin a avea gânduri suicidare şi de automutilare. Ea afirmat şi că a solicitat ajutor şi protecţie din partea casei regale, fără însă să le primească, relatează Reuters.

În acelaşi interviu, Meghan a dezvăluit că al doilea copil al cuplului va fi o fetiţă, care se va naşte în vara acestui an. Ea a mai spus că fiului lor Archie, în vârstă de un an, i-a fost negat titlul de prinţ din cauza îngrijorărilor existente în rândul familiei regale legate de culoarea pielii sale. "Ei nu au vrut ca el să fie prinţ", a declarat Meghan în acel interviu difuzat duminică seară de CBS. "Au existat conversaţii despre cât de închisă ar putea fi culoarea pielii lui atunci când se va naşte", a adăugat fosta actriţă americană.

Meghan a refuzat să dezvăluie numele persoanelor care au făcut acele declaraţii, la fel şi prinţul Harry, care a dezvăluit că familia lui i-a tăiat sursele de finanţare şi că tatăl lui, prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, l-a dezamăgit şi, la un moment dat, a încetat să îi mai răspundă la telefon. Harry a adăugat că a reluat între timp legătura cu tatăl lui şi că lucrează alături de acesta la îmbunătăţirea relaţiei lor.

Palatul Buckingham nu a făcut deocamdată niciun comentariu public despre acest interviu.

Meghan a descris familia regală britanică drept nepăsătoare şi lipsită de sinceritate şi a acuzat-o pe Kate - soţia prinţului William, fratele mai mare al soţului ei - că a făcut-o să plângă înainte de nunta ei cu prinţul Harry.

Deşi familia regală, inclusiv prinţul Charles, a fost criticată în mod deschis în acest interviu, Meghan şi Harry nu au atacat-o în mod direct pe regina Elisabeta a II-a.

Totuşi, Meghan spune că a fost redusă la tăcere de către "The Firm" ("Firma) - eufemism care desemnează familia regală britanică - şi că rugăminţile ei de a primi ajutor atunci când era afectată de acele comentarii rasiste şi atunci când se afla în situaţii dificile nu au fost ascultate. "Nu mai voiam să trăiesc. Şi acesta a fost un gând foarte clar, real şi constant înspăimântător. Şi îmi amintesc cât de mult m-a alinat Harry", a adăugat fosta actriţă americană. (...)

De asemenea, au existat speculaţii de agresiune formulate împotriva lui Meghan, apărute mai întâi în cotidianul The Times, cu câteva zile înainte de difuzarea acestui interviu. Palatul Buckingnam a anunţat că va investiga aceste acuzaţii şi s-a declarat "foarte îngrijorat". În urma acelui comunicat, o purtătoare de cuvânt a lui Meghan Markle a spus că soţia prinţului Harry a fost "întristată de cel mai recent atac la persoana ei, în special pentru că el vizează o persoană care a fost ea însăşi ţinta unor intimidări".

Meghan i-a dezvăluit jurnalistei Oprah Winfrey că anumite persoane din instituţia monarhică britanică nu doar că au eşuat în a o apăra împotriva afirmaţiilor răuvoitoare, dar au şi minţit pentru a proteja alte persoane. "Abia după ce ne-am căsătorit şi totul s-a înrăutăţit am început să îmi dau seama că nu eram protejată şi că ei erau dispuşi să mintă pentru a îi proteja pe alţi membri ai familiei", a declarat Meghan.

"Există familia regală şi există oameni care conduc instituţia, acestea sunt două categorii separate şi este important să facem această diferenţă, pentru că regina, de exemplu, s-a purtat întotdeauna minunat cu mine", a mai spus soţia prinţului Harry.

Meghan a negat totodată articolele de presă care afirmau că a făcut-o să plângă pe Kate, ducesa de Cambridge, înainte de nunta cu Harry şi a spus că acela a fost un punct de cotitură în relaţia ei cu mass-media din Marea Britanie.

Întrebată dacă a făcut-o într-adevăr să plângă pe Kate, Meghan a răspuns astfel: "S-a întâmplat exact invers. Cu câteva zile înainte de nuntă, ea (Kate, n.r.) era supărată din cauza unui lucru, iar relatările au fost corecte, chestiunea viza rochia unei domnişoare de onoare (prinţesa Charlotte, fiica lui Kate, n.r.), iar acel lucru m-a făcut să plâng. Şi mi-a rănit cu adevărat sentimentele". Meghan a adăugat că s-a împăcat apoi cu Kate, care i-a trimis şi un buchet de flori. "Este o persoană bună", a mai spus ea.

Ducesa de Sussex a dezvăluit că nu a ştiut cu adevărat înainte de nuntă ce însemna să se căsătorească cu un membru al familiei regale britanice. "Aş spune că am intrat în această căsătorie într-o manieră naivă, pentru că nu am crescut ştiind prea multe despre familia regală", a precizat ea. Totodată, Meghan a precizat că nu a fost plătită pentru a acorda acest interviu.

Interviul acordat de Harry şi Meghan va fi difuzat şi în Marea Britanie, luni seară, de postul ITV. 

loading...
Comenteaza