O sticlă misterioasă a fost găsită de un pescar pe plajă. Ce mesaj conținea scrisoarea din interiorul ei

O sticlă misterioasă a fost găsită de un pescar pe plajă. Ce mesaj conținea scrisoarea din interiorul ei
| Foto: observatornews.ro

O sticlă care conținea un mesaj a fost găsită pe o plajă din Ninety Mile, Noua Zeelandă, după ce a plutit multe luni pe ocean.

Ken Fergusson, locuitor în Noua Zeelandă, a găsit sticla pe plaja Ninety Mile, pe coasta de vest în Insula de Nord. La prima vedere, pescarul a crezut că sticla de vin este alt gunoi.

Îngrijorat de faptul că "cineva ar putea să calce pe ea şi să o spargă", Ken a spus că a luat sticla şi a aruncat-o în spatele camionului său pentru a putea să o arunce la gunoi când ajungea acasă. Mai târziu, când a luat sticlă să o arunce, a observat că înăuntru se afla o carte de vizită pe care scria "Căpitanul John Karavolos, Master Mariner".

A sunat la numărul indicat. "Captain John Karavolos" era un nume care însemna evident ceva pentru femeia din Grecia care a răspuns la telefon. Femeia nu vorbea engleza iar Fergusson nu ştia greacă, aşa că nu a s-a ajuns la nicio concluzie. "Aveam doar o voce de femeie. Ea nu putea vorbi engleză şi eu nu vorbeam greacă".

Fără să renunţe, Fergusson a încercat la adresa de email de pe card. Acum câteva zile, el a primit răspuns chiar de la căpitanul John Karavolos.

În mesajul său, căpitanul Karavolos povesteşte că, în urmă cu 12 luni când era în călătorie între Australia şi China, a pus mesajul în sticlă şi a închis-o cu un dop.

Oceanograful de la NIWA dr. Phil Sutton a afirmat că este mai probabil ca sticla să fi căzut în ocean, în emisfera sudică. "Orice obiect care pluteşte este condus de vânt dar şi de curenţii oceanului. De fapt, emisferele sunt destul de bine separate", a spus dr. Sutton, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza