ONU anunță că refugiaţii formează 1% din populaţia planetei, un record

ONU anunță că refugiaţii formează 1% din populaţia planetei, un record

Numărul oamenilor care au fost nevoiți să-şi părăsească zonele în care locuiau a ajuns în 2019 la un nivel record de 79,5 milioane, în jur de 1% din populaţia planetei, potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite.

Anul trecut, numărul celor care s-au refugiat în străinătate sau în interiorul ţărilor lor a crescut cu aproape 9 milioane. Creșterea a fost produsă de crize precum cele din Congo, Yemen şi Siria, dar şi de schimbările climatice, anunță Agerpres.

Raportul ONU mai arată că în timp ce numărul refugiaţilor creşte, acestora le este tot mai dificil să revină în ţările lor.

“Acesta este un semn al persistenţei conflictelor, al apariţiei de noi conflicte, al paraliziei comunităţii internaţionale, inclusiv a unor instituţii precum Consiliul de Securitate (al ONU), de a aborda aceste conflicte”, a declarat Înaltul Comisar Filippo Grandi. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza