Oraşul care deschide şcolile şi testează elevii săptămânal

Oraşul care deschide şcolile şi testează elevii săptămânal
| Foto: www.northshore.org

Şcolile publice din New York vor începe să se redeschidă pentru învăţarea faţă în faţă pe 7 decembrie. Procesul va începe cu şcolile primare pentru elevii ai căror părinţi sunt de acord cu un regim de testare săptămânal pentru noul coronavirus, a anunţat duminică primarul Bill de Blasio.

Şcolile, care alcătuiesc cel mai mare sistem şcolar din SUA, au fost închise în urmă cu mai puţin de două săptămâni, după ce rata de pozitivare la nivel local a depăşit un nivel de referinţă de 3% stabilit ca prag de primar şi sindicatul profesorilor, relatează Reuters, citat de Mediafax.
 
„Este o abordare nouă, deoarece avem atât de multe dovezi acum despre cât de sigure pot fi şcolile”, a declarat de la Blasio reporterilor, spunând că valoarea de referinţă de 3% a fost anulată indicând cercetări care arată că copiii mici par a fi mai puţin vulnerabili la COVID-19 . Duminică, media pe şapte zile a testelor pozitive a oraşului a fost de 3,9%, a spus de Blasio.
 
Cancelarul şcolilor Richard Carranza, care s-a alăturat primarului la o conferinţă de presă, a declarat, cu noile măsuri, că el crede că oraşul ar putea „păstra în siguranţă şi cu succes şcolile deschise pe durata acestei pandemii”.
 
Michael Mulgrew, preşedintele Federaţiei Unite a Învăţătorilor, a declarat într-o declaraţie că sindicatul sprijină redeschiderea treptată a primarului atâta timp cât „au fost efectuate teste stricte”.
 
Oraşul New York, în care învaţă peste 1,1 milioane de elevi în şcoli publice, a fost una dintre puţinele jurisdicţii din Statele Unite care a încercat să redeschidă şcolile în toamnă. Dar a închis sălile de clasă la mijlocul lunii noiembrie, la mai puţin de opt săptămâni după redeschidere.
 
De asemenea, orele de pre-grădiniţă se vor redeschide pe 7 decembrie, alături de şcolile elementare. Şcolile care deservesc copiii cu nevoi educaţionale speciale, vor redeschide pe 10 decembrie.Blasio a spus că şcolile medii şi liceele se vor redeschide la date ulterioare, care nu erau încă stabilite.
 
Odată cu redeschiderea şcolilor luna viitoare, pentru a intra într-o sală de clasă, elevii trebuie să aibă un formular de consimţământ semnat care să accepte testarea coronavirusului sau o scrisoare de scutire medicală de la un medic, a spus de Blasio. Testele vor fi efectuate în curând în şcoli, săptămânal, aproximativ o cincime din elevi vor fi testaţi într-o săptămână dată.
 
Statele Unite au raportat peste 4 milioane de cazuri noi până acum în noiembrie şi peste 35.000 de decese legate de coronavirus, potrivit unui bilanţ al Reuters, cu mai multe spitalizări ca oricând în acest an şi decesele au atins cel mai înalt nivel din ultimele şase luni.

Comenteaza