Studiile clinice se concentrează pe un tratament bazat pe anticorpi care să neutralizeze coronavirusul în persoanele sănătoase

Studiile clinice se concentrează pe un tratament bazat pe anticorpi care să neutralizeze coronavirusul în persoanele sănătoase

Cercetătorii din Shanghai dezvoltă un tratament pe bază de anticorpi meniţi să neutralizeze virusul în persoanele asimptomatice

Noul medicament experimental brevetat de Shanghai Junshi Biosciences şi Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe se numeşte JS016. Tratamentul a primit aprobarea Administraţiei Naţionale a Produselor Medicale pentru a începe demararea primei faze a studiilor clinice. Programul va testa tratamentul pe bază de anticorpi în persoanele sănătoase pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

Mai mulţi voluntari sănătoşi din Shanghai s-au înscris deja în program. În urma testării ,ei vor oferi detalii despre gradul de imunizare atins, siguranţa utilizării medicamentului şi despre modul cum acţionează acesta în organism.

Programul de tratament este unic, fiind primul de acest tip în lume, deoarece testează combaterea virusului prin imunizarea persoanelor sănătoase. Compania care brevetează tratamentul se aşteaptă ca acesta să protejeze principalele categorii aflate la risc.

„Testele anterioare au arătat că JS016 poate trata şi preveni infecţia. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem efectele sale în studiile clinice”, a declarat cercetătorul de la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe, Liu Jinghua.
Testele efectuate pe maimuţe au demonstrat că JS016 poate bloca coronavirusul şi menţine organismul la parametrii normali chiar dacă sunt administrate doze mari.

Comenteaza