Video Tulburător! O fetiță și frățiorul ei, salvați în Siria, la 36 de ore după cutremur: „Scoateți-mă de aici, voi face orice pentru voi”

Tulburător! O fetiță și frățiorul ei, salvați în Siria, la 36 de ore după cutremur: „Scoateți-mă de aici, voi face orice pentru voi”
| Foto: CNN

„Scoateți-mă de aici, voi face orice pentru voi”, le șoptește fetița salvatorilor, care încearcă să ajungă la cei doi copii printre dărâmăturile locuinței în care au fost prinși, într-un sat din Siria.

Doi copii rămași blocați între rămășițele casei lor din nordul Siriei au fost salvați la mai bine de 36 de ore după ce cutremurul de luni le-a prins familia în timp ce dormeau.

„Scoateți-mă de aici, voi face orice pentru voi”, le șoptește fetița salvatorilor care sunt văzuți în video ghemuindu-se în dărâmăturile casei din Besnaya-Bseineh, un mic sat din Haram, Siria, transmite CNN.

„Voi fi servitorul tău”, spune ea, în timp ce un salvator răspunde: „Nu, nu”.

Numele fetei este Mariam. Copila își mângâie ușor pe cap fratele mai mic în timp ce zac amândoi striviți în ceea ce ar putea fi rămășițele patului lor. Fata poate să-și miște brațul suficient încât să-i acopere fața fratelui ei, oferindu-i o oarecare protecție împotriva prafului din mijlocul molozului.

Numele copilului mai mic este Ilaaf, potrivit tatălui lor – un nume islamic care înseamnă protecție.

Tulburător! O fetiță și frățiorul ei, salvați în nordul Siriei, la 36 de ore după cutremur: „Scoateți-mă de aici, voi face orice pentru voi”

Mustafa Zuhir Al-Sayed spune că soția și cei trei copii săi dormeau când a început cutremurul.

„Am simțit cum se zguduie pământul… și au început să cadă bucăți peste noi, iar două zile am stat sub dărâmături”, a spus el. „Am trecut printr-un sentiment, un sentiment pe care sper că nimeni nu trebuie să îl simtă”.

Prinsă sub dărâmături, Al-Sayed a spus că familia sa a recitat Coranul și s-a rugat cu voce tare ca cineva să îi găsească.

„Oamenii ne-au auzit și am fost salvați – eu, soția mea și copiii. Mulțumim lui Dumnezeu, suntem cu toții în viață și le mulțumim celor care ne-au salvat”, a spus el.

Un videoclip arată cum localnicii aplaudă în timp ce Mariam și Ilaaf sunt scoși de sub dărâmături înfășurați în pături. Copiii au fost duși la spital, unde primesc îngrijiri medicale.

Comenteaza