Un donator misterios a furnizat Ucrainei 30 de tancuri Leopard-1! S-a aflat cine e

Un donator misterios a furnizat Ucrainei 30 de tancuri Leopard-1! S-a aflat cine e
| Foto: rumaniamilitary.ro

Recent, Ucraina a primit 30 de tancuri Leopard-1 de fabricaţie germană de la un așa zis ,,donator misterios".

S-a dovedit că ar fi vorba despre Rheinmetall. Rheinmetall AG este o companie constructoare de maşini şi vehicule de apărare cu uzine în Düsseldorf, Kassel şi Unterlüß. Compania are o lungă experienţă în fabricarea de arme şi piese pentru artilerie.

Potrivit publicaţiei Handelsblatt, Rheinmetall a achiziţionat 49 tancuri Leopard-1 din Belgia pentru a le reechipa şi a transfera aproximativ 30 dintre ele în Ucraina.

The Guardian dezvăluie că tancurile proveneau de la Freddy Versluys, CEO al companiei private de apărare OIP Land Systems, care a spus că a vândut unui guvern european 49 de tancuri, dar nu a spus la ce preţ.

Versluys a cumpărat anterior cele 49 de tancuri Leopard 1 pentru 37.000 de euro fiecare, pe care guvernul belgian le-a dezafectat în 2014, ca parte a unei tendinţe mai ample în rândul ţărilor occidentale de reducere a cheltuielilor pentru apărare. Freddy Versluys spune că a vândut fostele tancuri de luptă principale din Belgia, care au ajuns apoi în posesia companiei Rheinmetall, care va dona o parte Ucrainei.

Primul Leopard 1 a fost produs în anii 1960. Prin urmare, unele rezervoare vor fi folosite ca piese de schimb, în ​​timp ce altele vor fi reparate.

Comenteaza