Vladimir Putin: Nimeni nu poate câştiga un război nuclear

Vladimir Putin: Nimeni nu poate câştiga un război nuclear
| Foto: GettyImages - https://kyivindependent.com/

Preşedintele rus a afirmat, într-o scrisoare adresată participanţilor la o conferinţă ONU, că nu pot exista câştigători într-un război nuclear şi că un asemenea război nu trebuie pornit niciodată, relatează luni Reuters.

Vladimir Putin a trimis o scrisoare către participanţii la conferinţa ONU privind Tratatul de Neproliferare Nucleară (NPT), la peste cinci luni de când acesta a invadat Ucraina.

"Plecăm de la faptul că nu pot exista câştigători într-un război nuclear şi că acesta nu trebuie niciodată dezlănţuit, şi suntem pentru securitate egală şi indivizibilă pentru toţi membrii comunităţii mondiale", afirmă liderul de la Kremlin, potrivit Reuters, citat de stiri.tvr.ro.

Războiul din Ucraina a ridicat tensiunile geopolitice la un nivel fără precedent. Preocuparea internaţională privind riscul confruntării nucleare a crescut de la invadarea Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie. Putin nu s-a reţinut să ordone ca forţele nucleare ale Rusiei să fie plasate în stare de alertă.

Atât politicienii din Rusia, cât şi cei din SUA, au vorbit public despre riscul unui al treilea război mondial. Rusia, a cărei doctrină militară permite utilizarea armelor nucleare în eventualitatea unei ameninţări existenţiale la adresa statului rus a acuzat Occidentul că duce un "război prin intermediari" împotriva sa, înarmând Ucraina şi impunând sancţiuni Moscovei.

Comenteaza