În Cluj-Napoca nu ar trebui să ne ascundem după stâlpi ca să avem parte de umbră în staţiile CTP

În Cluj-Napoca nu ar trebui să ne ascundem după stâlpi ca să avem parte de umbră în staţiile CTP
| Foto: Facebook - Info Trafic Cluj-Napoca

Canicula din aceste zile care afectează oraşul Cluj-Napoca scoate la iveală unele minusuri pe traseele mijloacelor de transport public. 

Staţiile CTP din oraş au fost modernizate, însă clujenii atrag atenţia că nu toate au parte de o bancă sau de puţină umbră. În arşiţa verii, când la lăsarea serii, sunt încă peste 34 de grade Celsius în termometre, călătorii nevoiţi să aştepte chiar şi câteva minute în soare suferă şi întreabă dacă nu se poate să fie modernizate şi alte staţii CTP pe modelul celor de la Gară sau cele de la staţia de pe Islazului din Mănăştur, cu bănci şi refugii pietonale care au măcar puţină umbră, cu acoperiş "verde".

Uneori, călătorii sunt nevoiţi să se adăpostească la umbra unui stâlp. Este şi cazul staţiei de la Spitalul de Copiii de pe strada Memorandumului dinspre centru, spre Mănăştur, dar nu numai, aşa cum scriu mai mulţi clujeni pe grupul de Facebook Info Trafic Cluj-Napoca.  

"Vă rog, luați în considerare să faceţi un loc de stat jos și de umbră în stația Spitalul de Copii. Într-un oraș de nota 10 nu ar trebui bătrânii să se ascundă după un stâlp, ca să aibă parte de umbră", transmite un clujean. 

"Da, ar fi mare nevoie, dar mai sunt staţii în oraş tot aşa!"/ 
"Am observat și eu... am făcut și poză" / 
"Da, şi în Someşeni, în toate staţiile / 
"Nu e singura statie aşa... În Piaţa Mărăşti e un soare acolo şi mai nimic să ţină umbră..." / 

"În marea majoritate a stațiilor de bus, doar stâlpii sunt o sursa de umbră" /
"Nici în statia Bucium nu este umbră"/
"În zona Spitalului de copii nici umbră și nici automat de bilete nu există" 
/
"Şi Plopilor Nord e la fel" / 
"Și în Iris tot așa e! "/
"Nici pe Corneliu Coposu nu este copertină măcar și nu se plânge nimeni" / 
"În toate stațiile ar trebui să facă umbră." /
"Nu mai ai unde să stai jos, nu ai unde să stai la o umbră sau să stai de ploaie..." / 
 
"Și în stația din Grigorescu capăt aceeași problemă", atrag atenţia şi alţi clujeni care circulă cu mijloacele de transport în comun, iar alţii îndeamnă la o sesizare în aplicația my cluj, "poate se rezolvă".

Amintim că autorităţile îi îndeamnă de ani buni pe locuitorii municipiului Cluj-Napoca şi pe cei din zona metropolitană să circule cu mijloacele de transport public pentru ca traficul din oraş să nu fie atât de aglomerat în special în orele de vârf. 

Comenteaza