Foto Încă o casă de vacanță într-o stațiune superbă din Cluj! Arhitectul șef al județului: „Arată foarte bine!”

Încă o casă de vacanță într-o stațiune superbă din Cluj! Arhitectul șef al județului: „Arată foarte bine!”
| Foto: randări - Maiatec

Urbaniștii județului Cluj au oferit, joi, aviz favorabil construirii unei case de vacanță, în stațiunea turistică Muntele Băișorii, comuna Băișoara.

Proiectul prezentat în ședința de joi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj s-a aflat în faza elaborării „PUD și documentație pentru autorizarea lucrărilor executării de construire”.

Suprafața totală a terenului studiat este de aproximativ 900 de metri pătrați, iar construcția propriu-zisă va ocupa puțin peste 100 de metri pătrați din totalul acesteia. Beneficiarul investiției este Roxana Sîntămărian din Cluj-Napoca.

Potrivit documentației, terenul se află în apropierea pârtiei de schi. Se propune construirea unei case de vacanță cu regim de înălțime P+M, amenajarea terenului, prin realizarea unor taluzuri și a unor accese pietonale dalate, accese auto cu pavaj înierbat și plantarea spațiilor verzi. 

Investiția a primit aviz favorabil și poate merge mai departe. Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a avut o singură observație de făcut, după care a lăudat aspectul casei de vacanță: „Poate îi puneți totuși niște streașină pentru că la munte este zăpadă mult timp, în rest arată foarte bine! Mult succes”, a transmis Salanță.

Aflată la doar 50 de km de Cluj-Napoca, Stațiunea Muntele Băișorii este cea mai cunoscuta staţiune de schi a clujenilor şi un loc de o frumuseţe aparte, cu peisaje care rămân multă vreme în memoria turiștilor. 

Priveliştea este largă, deschisă spre Câmpia Transilvaniei, Cheile Turzii şi spre zări mai depărtate, în condiţii de vizibilitate bune putându-se admira munţii Maramureşului, Ţibleş, Rodnei, Călimani şi Făgăraş iar uneori şi Carpaţii Păduroşi, Gutâiul, Suhardul, Gurghiul, Munţii Harghita, Ciucaşul. De pe vârfurile din apropierea staţiunii se văd pe cer senin şi Şureanul, Parângul şi Retezatul.

Comenteaza