Ce spune Cristi Dănileț despre Planul Simion: „Conţine multiple erori juridice menite să înşele românii naivi”

Ce spune Cristi Dănileț despre Planul Simion: „Conţine multiple erori juridice menite să înşele românii naivi”
| Foto: Facebook.com/AURCLUJ

Peste o sută de clujeni s-au strâns luni seara, la sediul AUR din piața Timotei Cipariu, pentru a semna contractele de înscriere în „Planul Simion”. Fostul judecător Cristi Dănileț spune că acest contract conține multiple erori și nu este legal din punct de vedere juridic.

George Simion promite că va construi până la un milion de locuințe pentru români, cu o valoare începând de la 35.000 euro, pentru un apartament de 2 camere.

Fostul judecător Cristi Dănileț le spulberă speranțele celor care au semnat acest contract și atrage atenția asupra unor aspecte importante.

Contractul de înscriere în Planul Simion pe care l-am analizat conţine multiple erori juridice menită să înşele românii naivi şi necunoscători ai unor aspecte banale de legislaţie. În primul rând, se colectează fără drept date personale: nume, CNP, nr. telefon se adună de către o persoană fizică care nu are nicio împuternicire în acest sens, dar invocă o funcţie publică pe care ar putea-o ocupa în viitor.

În al doilea rând, chiar dacă va fi ales Preşedinte al României, el nu va putea pune în aplicare un astfel de contract/plan. Alocarea terenurilor pentru construcţia de locuinţe, ridicarea imobilelor respective, repartizarea lor, creditarea acestora nu sunt atribuţii nici ale Preşedintelui, nici măcar ale Parlamentului sau Guvernului, ci ale administraţiei publice locale şi ele se acordă pentru implementare unor entităţi private şi numai prin proceduri legale.

În al treilea rând, neîndeplinirea contractului nu este sancţionată în niciun fel. Faptul că respectivul îşi va da demisia din funcţia de preşedinte nu înseamnă că cei care au contractat vor fi despăgubiţi. Dacă naşte atâtea aşteptări şi este convins pe promisiunile sale, atunci să se angajeze, sub semnătură originală dată fiecărui doritor, că dacă nu face ce promite va plăti o sumă de bani fiecărei persoane care crede astfel de promisiuni.

În concluzie, acest document nu are nicio valoare legală, pentru că se încheie cu o persoană fizică care nu are dreptul şi nici măcar dacă va fi ales Preşedinte al statului nu va avea dreptul să facă ceea ce scrie în 'contract'", a opinat Danileţ pentru Epoch Times.

Președintele AUR a fost prezent luni, la Cluj-Napoca, unde a semnat contractele cu cei prezenți și le-a cerut sprijinul la alegerile prezidențiale și parlamentare din acest sfârșit de an.

Comenteaza