Cluj: Minor de 16 ani, arestat preventiv pentru furt de mașini și conducere fără permis

Cluj: Minor de 16 ani, arestat preventiv pentru furt de mașini și conducere fără permis
| Foto: Arhivă/Fotografie ilustrativă

Polițiștii clujeni au reținut un minor de 16 ani din Turda care fi furat două mașini acum câteva zile, pe care le-ar fi condus fără permis. Se pare că nu este la prima abatere.

„La data de 31 iulie a.c. polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Biroul de Investigații Criminale au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 16 ani, din municipiu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor furt calificat, furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În fapt, din activitățile investigative desfășurate de polițiști a reieșit faptul că, în cursul nopții de 25/26 iulie a.c., tânărul ar fi sustras două autovehicule ce se aflau parcate, însă neasigurate, pe străzi din municipiul Turda, pe care le-ar fi condus și abandonat ulterior, fără a deține permis de conducere.

Totodată, în perioada menționată, tânărul ar fi sustras cheia unui autoturism aflată în interiorul vehiculului, parcat și neasigurat pe o stradă din municipiul Turda.

În contextul documentării activității infracționale a tânărului, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Turda au administrat probe cu privire la săvârșirea unor infracțiuni comise de cel în cauză, în decursul anului 2023, respectiv o infracțiune de furt calificat, o infracțiune de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Astfel, în baza materialului probator, la data de 31 iulie a.c. a fost emisă orodnanță de reținere pe numele acestuia, fiind ulterior prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Turda, care a dispus arestarea preventivă pentru 20 de zile”, a transmis IPJ Cluj.

Comenteaza