DNA-ul a pus ochii pe „Șpăguță”. Primar acuzat că a luat mită de 50 de ori

DNA-ul a pus ochii pe „Șpăguță”. Primar acuzat că a luat mită de 50 de ori
| Foto: arhiva

Primarul oraşului Lehliu Gară, Iulian Iacomi, este urmărit penal pentru corupţie, fiind suspectat de 50 de fapte de luare de mită. Edilul e acuzat că a primit aproape 100.000 de lei şi 74.000 de euro de la preşedintele CJ Prahova Iulian Dumitrescu pentru a realiza acţiuni care ţineau de serviciul de urbanism din Primărie.

Iulian Iacomi a fost chemat vineri la sediul DNA, unde a fost anunţat de procurori că a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În această perioadă, el nu are voie să plece din ţară şi nici să exercite funcţia de primar.

De asemenea, procurorii au pus sechestru pe cinci imobile deţinute de primar, scrie Agerpres.

În ultima declaraţie de avere depusă în 2024, Iulian Iacomi a menţionat că deţine două case (cu suprafeţe de 100 şi 200 mp) şi trei terenuri (două intravilan de 2.000 mp şi 990 mp şi un teren forestier de 5.000 mp).

În referatul de extindere penală pe numele lui Iulian Dumitrescu apar detalii despre o afacere de corupţie cu terenuri în oraşul Lehliu.

Astfel, conform unor stenograme apărute în presă, Iulian Dumitrescu i-ar fi dat primarului din Lehliu mari sume de bani pentru ca edilul să aprobe ridicarea unei hale de producţie a panourilor termoizolante, pe un teren de şapte hectare deţinut de firme controlate de preşedintele CJ Prahova.

În stenograme, primarul Iulian Iacomi apare cu apelativul "Şpăguţă".

Conform DNA, în perioada 22 octombrie 2021 - 8 noiembrie 2022, în calitate de primar al oraşului Lehliu-Gară, Iulian Iacomi ar fi primit în numerar de la Iulian Dumitrescu, care avea rol decizional în cadrul unei societăţi comerciale care era proprietara unui teren şi beneficiar real al sumelor de bani care alimentau un cont bancar având ca titular societatea comercială respectivă, suma totală de 923.350 lei (în 43 de tranşe) şi 74.000 euro (în 7 tranşe).

"Banii ar fi fost daţi în legătură cu îndeplinirea de către inculpatul Iacomi Iulian a unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu în domeniul urbanismului cu privire la terenul respectiv. Suma primită ar fi fost o parte a unui procent calculat din suma de 1.120.000 euro, reprezentând preţul vânzării terenului ce s-a încasat în contul ce avea ca beneficiar real pe inculpatul Dumitrescu Iulian", spune DNA.

Comenteaza