Elena Udrea va fi adusă în țară săptămâna aceasta. Anunțul ministrului de Interne despre extrădare

Elena Udrea va fi adusă în țară săptămâna aceasta. Anunțul ministrului de Interne despre extrădare
| Foto: digi24.ro

Fostul ministru al Turismului va fi adusă în ţară săptămâna aceasta, dat fiind faptul că procedurile trebuie finalizate în cel mult 10 zile de la data deciziei de extrădare, a declarat, miercuri, ministrul de Interne Lucian Bode.

Lucian Bode a declarat că statul bulgar a făcut o solicitare pentru proceduri de extrădare în cazul Elenei Udrea, până în 20 iunie. „În urmă cu câteva ore am primit o solicitare din Bulgaria pentru a realiza procedurile de extrădare până pe 20 iunie.

Acum se analizează un plan de extrădare. Până pe 20 iunie statul român o va aduce”, a spus Bode.

Curtea de Apel din Sofia a decis, vineri, în 10 iunie, extrădarea Elenei Udrea, după ce fostul ministru a fost prins în 7 aprilie, la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia. Udrea a plecat din România în ziua când a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

Ea va fi închisă la Penitenciarul de femei Ploieşti - Târgşorul Nou, susţine Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP). Condiţiile sunt mult mai bune decât în azile, orfelinate şi spitale, spune preşedintele FSANP.

Comenteaza