Întorsătură de situație în cazul lui Sorin Oprescu. Fostul primar condamnat la 10 ani de închisoare este în libertate în Grecia

Întorsătură de situație în cazul lui Sorin Oprescu. Fostul primar condamnat la 10 ani de închisoare este în libertate în Grecia
| Foto: cetateanul.net

Condamnat la peste 10 ani de închisoare în ţară, Sorin Oprescu rămâne în Grecia după ce o instanţă din Atena a respins cererea autorităţilor române de extrădare. Decizia nu este definitivă şi poate fi poate fi atacată cu recurs.

Fostul primar al Capitalei este în libertate în Grecia, după ce a achitat o cauţiune de 5000 de euro.

Fostul primar general Sorin Oprescu a fost condamnat în ţară, definitiv, la 10 ani şi 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupţie. Oprescu a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Când au încercat să pună în aplicare mandatul de arestare, poliţiştii nu l-au găsit la domiciliul declarat pe fostul primar general, astfel că l-au dat în urmărire. Ulterior, s-a aflat că Oprescu ieşise din ţară cu două săptămâni înainte de condamnare, pe cale rutieră, pe la Vama Giurgiu. Până la urmă, Oprescu a fost prins în Grecia.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza