Legea asociaţiilor de proprietari modificată: Copiii mai mici de 3 ani, exceptați de la plata întreținerii

Legea asociaţiilor de proprietari modificată: Copiii mai mici de 3 ani, exceptați de la plata întreținerii
| Foto: Jurnalul Copilului

Copiii mai mici de trei ani vor fi exceptați de la plata întreținerii. Este o propunere pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari adoptată luni în plenul Senatului.

Propunerea pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari a înregistrat 134 voturi pentru şi un vot împotrivă. Aceasta va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

„Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane”, prevede proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului.

Iniţiatorul propunerii legislative, deputatul liberal Florin Roman, explică în expunerea de motive a proiectului de act normativ că „plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult”, transmite Agerpres. 

„Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii”, a mai spus Roman.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza