Lovitură pentru Cătălin Cherecheș. Instanța supremă din România respinge strămutarea procesului de la Cluj

Lovitură pentru Cătălin Cherecheș. Instanța supremă din România respinge strămutarea procesului de la Cluj
| Foto: digi24

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins marţi, ca nefondată cererea fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş de strămutare a dosarului legat de contestaţia în anulare depusă împotriva deciziei de condamnare a sa.

Contestaţia în anulare trebuie judecată de Curtea de Apel Cluj, însă Cherecheş a solicitat strămutarea dosarului, iar ca urmare a deciziei ICCJ, acesta va rămâne la instanţa din Cluj, arată News.ro.

“Respinge ca nefondată cererea de strămutare”, a transmis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Apărătorul lui Cherecheş, avocatul Răzvan Doseanu, a declarat pentru sursa citată, că clinetul său a cerut strămutarea dosarului, care urma să fie judecat la Curtea de Apel Cluj, aceeaşi instanţă care l-a şi condamnat pe Cherecheş la cinci ani de închisoare pentru luare de mită.

“A solicitat admiterea cererii de strămutare, desemnarea unei alte curţi de apel pentru soluţionarea contestaţiei în anulare” a afirmat Răzvan Doseanu.

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, în 28 noiembrie 2023. Germania. Cherecheş a ieşit din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, înainte de pronunţarea sentinţei, sub identitatea unei rude.

El a fost prins în Germania, iar săptămâna trecută a fost adus în România, fiind încarcerat la Peniteniciarul Rahova.

Comenteaza