News alert Live Magistraţii clujeni, din nou în stradă

Magistraţii clujeni, din nou în stradă

Magistraţii au ieşit şi astăzi, la Cluj-Napoca, să protesteze împotriva modificărilor aduse legilor Justiţiei.

Magistraţii clujeni continuă seria protestelor împotriva modificărilor aduse în Justiţie odată cu adoptarea OUG 7. 

"Justitia pedepseste coruptia! Nu invers", scrie pe una dintre pancartele aduse în faţa Curtţii de Apel Cluj. 

"Protestul nostru continuă pentru că OUG 7 nu a fost abrogată, ci doar modificată. Este important faptul că ni se alătură şi societatea civilă", a spus judecătorul Cristi Danileţ.

Magistraţii protestatari au fost încurajaţi şi aplaudaţi de clujenii care li s-au alăturat: "Justiţie independentă!", "Magistraţi, nu cedaţi!"

"Magistrații, procurori și judecători deopotrivă, vor ieși din nou să protesteze vineri, 8 martie, de la ora 12.00, în fața Curții de Apel Cluj. Dorim să le arătam sprijinul nostru, așa că ne luăm pauza de la lucru/școală mai repede și mergem împreună să fim alaturi de ei pentru cele 30 de minute. Justiția pedepsește corupția! Nu invers", se arată într-un mesaj postat pe Facebook de Umbrela Anticorupţie. 

De 1 martie 2019, peste 200 de magistraţi au protestat cu banderola alba la braț în fața Palatului de Justiție. Lor li s-au alăturat câțiva avocați și profesori de drept. Au fost aplaudați de cetățeni. Magistraţii au decis, vineri, suspendarea totală a activităţii, zilnic, timp de o oră, începând cu 4 martie, şi purtatea de banderole albe, în semn de protest faţă de OUG nr. 7.

 

Comenteaza