Magistraţii clujeni vor continua să protesteze, dar vor intra şi în sală

Magistraţii clujeni vor continua să protesteze, dar vor intra şi în sală

Judecătorii Tribunalului Cluj au anunţat că vor continua să protesteze împotriva OUG 7 şi săptămâna viitoare, însă cu reluarea parţială a activităţii.

Judecătorii din Tribunalul Cluj anunţă că au decis continuarea protestelor faţă de adoptarea OUG 7.

Potrivit acestora, începând cu 4 martie, forma de protest adoptată este aceea a suspendării totale a activităţii între orele 10:00 - 11:00 şi purtarea de banderole albe.

"Înţelegem să reluăm activitatea de judecată din respect pentru justiţiabili care la rândul lor au înţeles situaţia noastră şi au respectat decizia de suspendare a activităţii în intervalul 25 februarie - 1 martie", se precizează în comunicatul transmis presei.

Magistraţii clujeni, împotriva modificărilor aduse legilor Justiţiei

Judecătorii Tribunalului Cluj au fost primii din ţară care au decis, vineri 22 februarie, suspendarea activităţii judiciare în semn de protest faţă de ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei  timp de o săptămână.

Circa 100 de magistraţi au iesit să protesteze, vinerea trecută, în faţa Curţii de Apel Cluj. Magistraţii au fost aplaudaţi de către cetăţenii veniţi să îşi exprime la rândul lor nemulţumirile faţă de modificările aduse Legilor Justiţiei.

Magistraţii l-au aşteptat cu pancarte pe ministrul Tudorel Toader, care urma să participe a Ședința Adunării Generale a judecătorilor Curții de Apel Cluj, unde urma să fie dezbăt raportul de activitate al instanței pe anul 2018. 

 

Comenteaza