Recent, la UT Press (editurã a Universitãţii Tehnice Cluj-Napoca), a apãrut volumul “Clujul eclectic”, tezã de doctorat a domnului arhitect Gheorghe Vais.
Am semnalat de mai multe ori că oraşul contemporan este obligat să răspundă atât necesităţilor cotidiene ale locuitorilor săi – tot mai numeroase şi mai diversificate- dar, dorindu-şi şi viabilitatea în timp, el/comunitatea în cauză nu-şi poate permite să neglijeze confruntarea cu viitorul, iar pentru a nu pierde şansa supravieţuirii, trebuie să apeleze la opţiuni novatoare, la o permanentă selectare a scenariilor posibile.
George Cristian Maior, Noul aliat. Regândirea politicii de apãrare a României la începutul secolului XXI, cu un cuvânt înainte de Chris Donnelly, RAO International Publishing Company, Bucureşti, 2009, 283 pagini
(continuare din editia de ieri) George Cristian Maior, Noul aliat. Regândirea politicii de apãrare a României la începutul secolului XXI, cu un cuvânt-înainte de Chris Donnelly, RAO International Publishing Company, Bucuresti, 2009, 283 pagini.
Evident cã asigurarea unui fond locativ în întâmpinarea solicitãrilor persoanelor sau familiilor cu venituri mici este o prioritate pentru orice primãrie, iar în diverse ţãri europene, acest fond, denumit “locuinţe sociale”, trebuie sã reprezinte între 20 – 25% din totalul ariei locuibile a oraşului.
La vreme de crizã, crizã de soluţii. Cãlare pe bugete rahitice, autoritãţile cautã buimac metode de creştere a încasãrilor.
O stire seacã ne anuntã: “Cãpitanul Petre Tiberius a fost ucis vineri într-un schimb de focuri, în Afganistan. Ofiterul si-a pierdut viata în jurul orei 4:30, în timpul unei interventii rapide în apropiere de Kabul.
Atitudinea şi tratamentul autorităţilor române faţă de prizonierii aviatori americani i-au uimit enorm pe aceştia. “În ce ţară am aterizat noi ?!, se întrebau , majoritatea dintre ei miraţi la culme.
Recomandări: