Pedeapsă cu SUSPENDARE în cazul flagrantului cu 50.000 de euro de la mall-ul din Cluj

Pedeapsă cu SUSPENDARE în cazul flagrantului cu 50.000 de euro de la mall-ul din Cluj

Curtea de Apel Târgu Mureș a confirmat joi, 4 iulie 2024, condamnările pentru dare de mită și complicitate la dare de mită în cazul socrilor fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Decizia instanței menține pedepsele de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru G.C. și 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru G.D.P, conform Agerpres.

Curtea de Apel a admis apelul declarat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) - Serviciul Teritorial Târgu Mureș, menținând în mare parte hotărârea primei instanțe, cu excepția încetării măsurii controlului judiciar pentru ambii inculpați. Conform deciziei, instanța a dedus din pedeapsa principală perioadele de reținere, arest preventiv și arest la domiciliu, cuprinse între 9 noiembrie 2023 și 7 februarie 2024.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpații vor fi obligați să respecte o serie de măsuri impuse de instanță, inclusiv frecventarea unor programe de reintegrare socială și prestarea a 120 de zile (G.C.) și 100 de zile (G.D.P.) de muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Spitalului Municipal "Dr. Eugen Nicoară" sau Primăriei Municipiului Reghin.

De asemenea, instanța a dispus confiscarea sumei de 50.000 euro de la G.C., reprezentând mita remisă unui magistrat prin intermediul unui colaborator. Solicitarea de confiscare a contravalorii produselor de cofetărie remise unui martor denunțător a fost respinsă.

În noiembrie 2023, DNA a dezvăluit că, în contextul unui dosar de corupție aflat în faza de apel, G.C. a contactat un martor, ruda unui judecător din complet, și a oferit între 50.000 și 100.000 euro pentru o sentință favorabilă. La 8 noiembrie 2023, într-un restaurant din Cluj-Napoca, G.C. a remis martorului avansul de 50.000 euro, moment în care a avut loc constatarea infracțiunii flagrante.

G.D.P. a fost acuzat de complicitate, asigurând soției sale suportul moral și material în demersurile de mituire.

Decizia Curții de Apel Târgu Mureș este definitivă.

CITEȘTE ȘI: FLAGRANT la mall în Cluj-Napoca. Mită de 50.000 de euro pentru o judecătoare de la Curtea de Apel

Socrii primarului din Baia Mare, reținuți de DNA. Mită de 50.000 de euro unei judecătoare din Cluj pentru o sentințǎ mai blândă în procesul ginerelui

Comenteaza