Rareș Bogdan, precizări despre dosarele Otopeni și Romarm. "Nu am avut nicio treabă"

Rareș Bogdan, precizări despre dosarele Otopeni și Romarm. "Nu am avut nicio treabă"

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a susţinut, joi, într-o conferinţă de presă, că nu are nicio legătură cu dosarul Otopeni și a precizat că, în dosarul Romarm, a răspuns întrebărilor adresate de procurori.

Rareș Bogdan a afirmat că nu are nicio calitate în niciunul dintre dosare, Otopeni sau Romarm.

"În urmă cu o săptămână, joi, eram împreună cu premierul României, preşedintele PNL, secretarul general, ministrul de Interne, cu prim-vicepreşedinţii Cristian Dumitrescu şi Dan Motreanu, iar în momentul când am terminat şedinţa am constatat că sunt 'arestat'. Deci, eram arestat la o anumită televiziune, nu-i dau numele, nu comentez. De atunci au apărut în spaţiul public stenograme. (...) O să vă relatez discuţia pe care am avut-o cu soţia mea, în dimineaţa în care au apărut stenogramele respective. Am sunat-o, i-am spus că au apărut 398 de stenograme în care unii vorbesc cum, în oraşul lui Bucur, se vorbeşte de 100 de ani sau al Conului Iancu, despre cât de prieten sunt sau cât de mulţi oameni puternici ai zilei cunosc din politică sau din administraţie. Şi m-a întrebat 'Ai vreo emoţie?', 'Nu' . (...) 'Dar spune-mi, te rog frumos, dacă undeva apare vreo referire la vreo relaţie a ta cu vreo femeie?', ' Nu, că te iubesc doar pe tine, nu am asemenea...'; 'Ok, atunci mergi înainte, te susţin întru totul'. Deci asta a fost singura mea emoţie legată de stenograme. (...) Deci cu Otopeniul n-am nicio legătură, decât că zbor de pe Aeroportul Otopeni", a declarat liberalul, citat de Agerpres.

Rareş Bogdan a adăugat că Direcţia Naţională Anticorupţie a procedat "foarte transparent", transmiţând un comunicat miercuri şi s-a întrebat de ce din mai multe nume care au apărut în stenograme, şi din zona Stângii, şi din zona Dreptei politice, "singurul nume vehiculat în spaţiul public timp de patru zile" a fost al său.

El a menţionat că a "răspuns extrem de sincer" în legătură cu dosarul Romarm, dar nu a fost la DNA.

"Nu, nu am fost astăzi la DNA, am fost astăzi aici (la şedinţa conducerii PNL). În schimb, în dosarul Romarm, cel cu achiziţiile de măşti, respectiv cu numirea unor persoane în conducerile unor companii, am fost întrebat, am răspuns extrem de direct, extrem de sincer şi cred că undeva la câteva fraze, nu am avut nicio legătură cu numirea domnului Gabriel Ţuţu. Eu am crezut că e o poreclă, nu l-am cunoscut personal, n-am avut nicio legătură cu numirea dânsului în vreo funcţie la nivelul Ministerului Economiei. (...) În schimb, am atras atenţia că, începând din noiembrie 2019, pe telefonul meu şi al foarte multor colegi din conducerea PNL, am primit probabil zeci, sute, mii de CV-uri, unele primite în mână la partid, altele la deplasările din teritoriu, altele pur şi simplu pe WhatsApp sau pe mail sau în diferite forme. Eu nu m-am implicat în numiri, nu m-au interesat în niciun fel numirile, pentru că m-am ocupat mai mult, de fapt, de Externe, relaţia din Parlamentul European, unde, sincer, aş dori să continui", a detaliat Rareş Bogdan.

Potrivit acestuia, "dacă nu apărea toată această tevatură", la solicitarea unor colegi care au fost miercuri la reuniunea PNL de la Vila Lac, a spus că nu exclude posibilitatea de a candida pentru funcţia de vicepremier în viitorul Guvern.

"Probabil vor fi doi, trei candidaţi, nu cred că va fi un singur candidat pentru poziţia de vicepremier, dar chiar îmi doresc mai ales să stau la masă cu unii dintre cei care îmi făceau pomana şi aplaudau în timpul zilei de joi, vineri, sâmbătă şi duminică, până au apărut şi celelalte nume, cu privire la persoana mea. Sunt foarte deschis să stau de vorbă cu aceşti oameni. (...) Legat de cei patru inculpaţi (din dosarul Otopeni), pe trei nu îi cunosc, pe domnul de cetăţeni arabă nu-l cunosc, unul singur a fost vecinul meu, până în urmă cu 3 sau 4 ani, când m-am mutat de acolo", a adăugat europarlamentarul.

Întrebat de jurnalişti dacă a fost audiat la DNA în dosarul Romarm, el a răspuns: "Dumneavoastră aveţi informaţii mai bune decât ce avem noi de cele mai multe ori. (...) Sunt convins că DNA o să vă răspundă sau sursele dumneavoastră mai bune decât ale mele. Nu, nu am avut nicio treabă".

Atenţionat de jurnalişti că surse din DNA confirmă prezenţa sa joi dimineaţa la sediul DNA, Rareş Bogdan a spus: "V-am răspuns. Acum, continuăm cu aceeaşi discuţie? V-am răspuns la întrebări. Vreţi să stăm neapărat pe subiectul acesta? (...) N-am nicio calitate în niciunul dintre dosare. (...) Cu măştile, cred că am o legătură că am purtat şi eu măşti, ca şi dumneavoastră, că am fost obligaţi, în rest n-am niciuna. Şi nu am niciun fin care să lucreze la stat".

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Rareş Bogdan s-ar fi prezentat, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde ar fi fost audiat în calitate de martor în dosarul în care sunt cercetaţi fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă, fiul acestuia, Alexandru Piţurcă, şi directorul general al Companiei Naţionale Romarm SA, Gabriel Ţuţu, în legătură cu achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Comenteaza