Reacţie de la CE, pe tema OUG-ului anunţat de Toader: "Ştire incredibilă! Poporul român merită stat de drept!"

Reacţie de la CE, pe tema OUG-ului anunţat de Toader: "Ştire incredibilă! Poporul român merită stat de drept!"
| Foto: foto mediafax.ro

Jyrki Katainen, vicepreşedintele Comisiei Europene, a comentat printr-o postare pe Twitter ordonanţa de urgenţă privind contestaţia în anulare, menţionând că ştirea este incredibilă şi că românii merită un stat de drept.

„Ştire incredibilă! Poporul român merită stat de drept!”, a declarat Jyrki Katainen prin intermediul postării pe Twitter, în care a distribuit şi o ştire a Associated Press (AP) despre situaţia din România.

„Ministrul român al Justiţiei a anunţat luni că a pregătit o ordonanţă de urgenţă prin care ar putea invalida sute de procese de corupţie în care sunt implicaţi oficiali de rang înalt”, relatează AP, cu referire la anunţul făcut de Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică faptul că ministerul a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite.

"Am pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Vom putea face contestaţie în anulare, iar instanţa în complet legal îi va judeca, iar dacă sunt vinovaţi vor plăti", a declarat ministrul Justiţiei, la România Tv.

Întrebat când va fi emisă ordonanţa, Toader a menţionat: "OUG e pregătită. Nu decid eu momentul. Eu propun, soluţia, eu am făcut draftul, doamna prim-ministru va decide. Eu cred că în cel mai scurt timp posibil".

Comenteaza