Sentință executorie: Firma prin care Elena Udrea vroia să construiască la Cluj mega-proiectul Transilvania Smart City, evacuată de pe teren

Sentință executorie: Firma prin care Elena Udrea vroia să construiască la Cluj mega-proiectul Transilvania Smart City, evacuată de pe teren
Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, pe șantierul Transilvania Smart City, în decembrie 2021 | Foto: facebook.com/alexandrov.adrian.10

Justiția a pronunțat până acum peste zece sentințe în favoarea SDC Imobiliare, în procesele cu Realtopfarma. Cele două companii, inițial asociate în proiect, se judecă acum în mai multe dosare aflate pe rolul instanțelor din România.

Realtopfarma SA este compania din comuna Corbeanca, jud. Ilfov, controlată de Elena Udrea prin iubitul ei, Adrian Alexandrov, și prin finul acesteia, clujeanul Adrian Gurzău, care urma să dezvolte la Cluj un adevărat "oraș în oraș".

Asta pentru că, pe hârtie cel puțin, în Transilvania Smart City, mega-proiectul pe 34,5 hectare, urmau să locuiască peste 30.000 de oameni în cele peste 10.000 de locuințe planificate. La acestea se adăugau o grădiniță, o creșă și o școală ce urmau să fie donate primăriei, dar și un mall, "cel mai mare Spa din Transilvania" și chiar o telegondolă care să legea Transilvania Smart City de Iulius Mall și de Aeroportul Internațional Cluj. 

Între timp, Realtopfarma și SDC Imobiliare SRL, cu care se asociaseră oamenii lui Udrea, au ajuns în instanță, unde s-au derulat sau se derulează mai multe litigii. Unul dintre ele vizează evacuarea Realtopfarma de pe unul dintre terenurile deținute de SDC, companie controlată de omul de afaceri clujean Ștefan Berciu, pe care era proiectat Transilvania Smart City. Mai exact, faza a doua a proiectului.

"Sunt deja peste zece soluții favorabile SDC în procesele cu Realtopfarma SA", a conformat pentru ZIUA de CLUJ avocat dr. Raluca Constantinescu. 

Dosarul 27544/211/2023 s-a judecat la Judecătoria Cluj-Napoca și a vizat evacuarea bunurilor mobile ale Realtopfarma SA de pe terenul aflat în proprietatea SDC Imobiliare SRL. Sentința a venit astăzi și a fost, din nou, în favoarea SDC și în defavoarea Realtopfarma:

Admite cererea formulată de către reclamanta SDC Imobiliare S.R.L. în contradictoriu cu pârâta Realtopfarma S.A. prin administrator judiciar DASCĂL INSOLVENCY SPRL. Dispune evacuarea imediată a pârâtei, respectiv a bunurilor mobile ale acesteia din imobilul situat în mun. Cluj-Napoca, str. Borzaşi F.N., înscris în C.F. nr. 300868 Cluj-Napoca, nr. cad. 300868. Ia act de manifestarea de voinţă a reclamantei, prin reprezentant convenţional, în sensul solicitării cheltuielilor de judecată pe cale separată. Executorie. Cu drept de apel în 5 zile de la pronunţare, care se va depune, sub sancţiunea nulităţii, la Judecătoria Cluj-Napoca. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 11.03.2024 - Soluția pe scurt a Judecătoriei Cluj-Napoca

Realtopfarma va fi obligată să elibereze terenul proprietatea SDC, ocupat ilegal, împreună cu toate bunurile mobile pe care le deține.

Înfrângeri pe bandă rulantă pentru Realtopfarma în Justiție

În luna septembrie 2023, magistrații de la Tribunalul Cluj au respins cererea de intrare în insolvență a SDC Imobiliare SRL, formulată de Realtopfarma SA. SDC, fost partener cu Realtopfarma în proiectul Transilvania Smart City, este unul dintre creditorii care au cerut insolvența companiei.

Dosarul 268/1285/2023 a fost judecat de magistrații de la Secția Comercială a Tribunalului Cluj și a avut ca obiect “deschiderea procedurii (de insolvență a SDC Imobiliare SRL – n.red.) la cererea creditorului (Realtopfarma SA – n.red.)”. Pe 13.09.2023, Tribunalul Cluj a soluționat nefavorabil cererea Realtopfarma:

“Admite contestația formulată de debitoarea SDC imobiliare SRL, în contradictoriu cu creditoarea Realtopfarma SA, împotriva cererii de deschidere a procedurii insolvenței formulate de creditoarea Realtopfarma SA. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de creditoarea Realtopfarma SA, de deschidere a procedurii de insolvență cu privire la debitoarea SDC Imobiliare SRL”.

Val de procese după “prăbușirea” Transilvania Smart City

“Prăbușirea” proiectului Transilvania Smart City, survenită pe fondul intrării în insolvență a Realtopfarma SA, a generat un șir de procese în instanță, în cadrul căror au ieșit la suprafață informații din culisele acestei afaceri.

Clujenii au aflat că, în timp ce SDC Imobiliare ar fi înapoiat toți banii către cei care cumpăraseră locuințe în prima fază de construcție a proiectului, Realtopfarma nu ar fi procedat în același mod. Dovadă stă faptul că promitenții-cumpărători sunt înscriși la masa credală, întrucât nu și-au recuperat banii plătiți către Realtopfarma pentru apartamente. Iar suma este una consistentă: aproximativ 2.000.000 euro.

Comenteaza