Tăriceanu, despre definirea abuzului în serviciu: Să nu permită interpretări

Tăriceanu, despre definirea abuzului în serviciu: Să nu permită interpretări

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că definirea infracţiunii de abuz în serviciu în Codul Penal, care va fi discutată în Comisia pentru Legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache, trebuie să fie precisă pentru a nu lăsa loc de interpretări.

"Această chestiune va face obiectul dezbaterilor în Comisia specială care funcţionează în Parlament. Eu am primit o serie de reacţii, de păreri, de care probabil cei din comisie vor ţine cont pentru că le voi transmite aceste puncte de vedere, dar nu ştiu să vă spun care va fi forma finală. Sper ca acest abuz în serviciu, care creează numeroase probleme pentru cei care lucrează în administraţie, să fie reglementat într-un mod echilibrat şi care să ţină seama de cele mai bune practici europene. Nu ştiu dacă se va alege o soluţie cu prag. Nu e vorba de redefinirea conceptului, cu toate că în alte alte ţări, în Franţa, dar şi alte ţări, mi se pare că în Germania, nu există abuz în serviciu. Cred că trebuie o formulare mult mai precisă, exactă, bine definită, care să nu permită interpretări şi abuzuri", a explicat şeful Senatului, după şedinţa de marţi a Biroului Permanent.

La sfârşitul anului trecut, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a propus un proiect de lege care dezincriminează abuzul în serviciu, menţionând că măsura ar fi similară cu prevederile altor state europene.

"Am luat din celelalte state formele, le-am modificat un pic ca şi formă şi le voi propune în sensul asta. Abuzul în serviciu, propunerea mea o să fie să-l dezincriminam că în 90 % state este dezincriminat şi nu are rost pragul", explica Rădulescu la jumătatea lunii inuarie a acestui an.

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, tot în luna ianuarie, că PSD nu are în intenţie să dezincrimineze abuzul în serviciu, el arătând că nu a fost de acord cu declaraţiile în acest sens făcute de deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

„Nu am fost de acord cu declaraţiile domnului Cătălin Rădulescu, drept pentru care nu avem în intenţie să dezincriminăm abuzul în serviciu, nici vorbă de aşa ceva”, a spus Dragnea, după o şedinţă CExN a PSD.

„Când vom avea o formă finală (a programului de guvernare, n.r.), o vom prezenta şi vom discuta pe ea pentru că nu mai vreau să discutăm despre propuneri care până la urmă nu se vor regăsi în programul de guvernare. Nu vor fi modificări majore pentru că nu avem de ce. E vorba de o actualizare şi de câteva adăugiri”, a adăugat Dragnea.

loading...
Comenteaza