Un an de la accidentul din 2 Mai provocat de Vlad Pascu, în care doi tineri au murit. Procesul, încă e pe rol / Pascu, pozitiv la cocaină, amfetamină şi metamfetamină, a fugit de la locul accidentului

Un an de la accidentul din 2 Mai provocat de Vlad Pascu, în care doi tineri au murit. Procesul, încă e pe rol / Pascu, pozitiv la cocaină, amfetamină şi metamfetamină, a fugit de la locul accidentului

A trecut un an de la producerea accidentului de la 2 Mai în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa după ce au fost loviţi de maşina condusă de Vlad Pascu. Acesta a fost depistat pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

În dimineaţa de 19 august 2023 Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că între localităţile 2 Mai şi Vama Veche a avut loc un accident rutier în care doi tineri şi-au pierdut viaţa.

”La data de 19 august, în jurul orei 05.25, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe D.N. 39, în apropierea localităţii Vama Veche, a avut loc un accident rutier. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că un tânăr, de 19 ani, ar fi condus un autoturism pe D.N. 39 şi ar fi intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe partea carosabilă. În urma accidentului rutier, au decedat la faţa locului o tânără, de 20 de ani şi un tânăr, de 21 de ani. De asemenea, au mai fost răniţi doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani şi o tânără, de 20 de ani”, a transmis IPJ Constanţa la acea vreme. 

Ulterior producerii accidentului, şoferul autovehiculului a părăsit locul accidentului, fiind depistat de poliţişti, la scurt timp, în staţiunea Vama Veche. Tânărul aflat la volan a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină. În seara de 19 august, autorul accidentului a fost reţinut pentru 24 de ore.

La 23 august 2023 oficiali din Ministerul Afacerilor Interne au anunţat că adjunctul şefului IPJ Constanţa cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordinii publice, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia şi şeful Poliţiei Vama Veche au fost eliberaţi din funcţie, în urma accidentului de la 2 Mai. 

Dar la o zi după acest anunţ al MAI, ministrul Cătălin Predoiu a explicat că în cazul celor patru şefi din cadrul IPJ Constanţa - un adjunct al şefului Inspectoratului, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia şi şeful Poliţiei Vama Veche - care au rămas fără funcţii de conducere nu a fost vorba despre demiteri, ci despre ”eliberări din funcţie, la cerere”

La un an de la accident procesul lui Vlad Pascu încă este pe rol. La termenul din 21 iunie, instanţa a dispus o expertiză medico-legală în cazul tinerilor răniţi în accident, urmând să se stabilească dacă doi dintre supravieţuitori au rămas cu infirmitate permanentă, ceea ce ar putea duce la schimbarea încadrării juridice şi la o majorare a pedepsei.

Termenul următor a fost fixat pentru 14 august. La acel termen procesul a fost amânat pentru că expertiza nu era finalizată. De asemenea, cu acest prilej a fost respinsă şi cererea lui Vlad Pascu de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. El se află după gratii din 20 august 2023. Procesul va continua în 20 septembrie, a transmis stirileprotv.ro

CITEȘTE ȘI: Procesul lui Vlad Pascu se reia de la zero / Judecătoarea şi-a obţinut transferul

Comenteaza