Un bărbat din Cluj a obținut aproape 250.000 lei de la APIA, în mod ilegal. A intervenit DNA-ul

Un bărbat din Cluj a obținut aproape 250.000 lei de la APIA, în mod ilegal. A intervenit DNA-ul
| Foto: digi24.ro

Procurorii DNA au trimis în judecată un clujean care ar fi încasat de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură sume mari de bani pentru terenuri care nu îi aparțineau.

Așadar, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, persoană fizică, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2011-2013, inculpatul ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente (adeverințe și tabele centralizatoare) în care erau consemnate date false, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.

Potrivit gherlainfo.ro, prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 247.790 lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj.

Comenteaza