Lună Amară lansează album nou: "Live la Conti" a fost înregistrat în ruina hotelului Continental

Lună Amară lansează album nou:
Luna Amară îşi lansează noul album, "Live at Conti", sâmbătă la Bucureşti. Înregistrările au avut loc pe 22 noiembrie 2013, în timpul concertului susţinut de Luna Amară în clădirea fostului Hotel Continental din Cluj-Napoca.

n toamna anului trecut, formaţia clujeană a susţinut un concert-maraton în clădirea fostului Hotel Continental din oraşul în care şi-a început activitatea. Din cele 22 de piese interpretate atunci, băieţii le-au ales pe cele mai vechi, de pe primele două albume de studio - acum epuizate - pentru a forma baza CD-ului "Live la Conti".

Albumul cuprinde piesa "Folclor", actualizată cu versuri din poemul "România mea", scris de Mihnea Blidariu. Albumul "Live la Conti" include, în premieră, o piesă nouă: "Prea târziu".

Albumul trupei Luna Amară "Live la Conti" este lansat printr-o serie de concerte în ţară, până în acest moment fiind anunţate spectacole pe 7 martie, la Constanţa, în Club 13, 8 martie, la Bucureşti, în Club Fabrica, 14 martie, la Timişoara, în Daos, 15 martie, la Arad, în Club Nerv, şi 16 martie, la Oradea, în TBA.

Inginerul de sunet al acestui album este Oliver Vegh. Sunetul live a fost asigurat de Dan Georgescu. iar mixajul şi masterizarea, de Oliver Vegh la Luna Recording Studio. Întregul concert a fost filmat de echipa Resize Media şi urmează să fie lansat şi pe DVD, împreună cu piesele care nu au încăput pe album, în a doua parte a acestui an.

Luna Amară este formată din Nick Făgădar (voce, chitară), Mihnea Blidariu (voce, trompetă, chitară), Şerban Onţanu-Crăciun (chitară), Sorin Moraru (bass) şi Răzvan Ristea (tobe). Trupa Luna Amară a fost fondată în septembrie 2000, la Cluj. Genul abordat de aceştia este rock alternativ, cu aportul unui instrument mai rar întâlnit în domeniu, trompeta.

De-a lungul celor 12 ani de activitate, Luna Amară a cântat în deschiderea unor concerte precum cele susţinute de Paradise Lost, Clawfinger, Apocalyptica, Toy Dolls, HIM, The Exploited, Amorphis, Faith No More. În 2010, au apărut pe aceeaşi scenă cu Anathema, Alice in Chains şi Rammstein la Sonisphere Festival Romania. De asemenea, în vara lui 2011 au cântat în deschidere la Deftones (Alternative Summer Day, Bucureşti), Iggy Pop (Peninsula Festival) şi Ozzy Osbourne (Bucureşti). În 2005 şi 2007, Luna Amară a fost invitată să participe la Sziget Festival de la Budapesta.

Vezi mai jos un fragment din concert:

Etichete
Comenteaza