Masaj cu thailandeze la Cluj

Masaj cu thailandeze la Cluj
O tânără absolventă a Academiei Regale de Masaj din Thailanda a decis să înfiinţeze aici un centru terapeutic în care să folosească specialişti aduşi tocmai din îndepărtata ţară asiatică, situată la 8.000 km de România.

Una dintre maseuzele selectate, Yathida Tahwan, are doar 1,53 şi 48 kg. „Unii se uită la înălţimea şi greutatea unei terapeute şi le asociază cu darul pe care îl au în ale masajului. Sunt conştientă că sunt un exemplu pentru fiica mea Ying şi pentru tinerii din ziua de azi, de aceea am decis să ajut la păstrarea tradiţiilor thailandeze, parte din moştenirea mea şi a fiicei mele, a generaţiilor următoare. Acţiunea mea de păstrare a acestei moşteniri m-a adus la Cluj, unde sunt apreciate calitatea, originalitatea şi tradiţiile masajului thailandez, unde eu, ca terapeut, sunt apreciată”, mărturiseşte aceasta.

Selecţia personalului, direct în Asia
 
„Am făcut o specializare în masaj terapeutic la academia din Bangkok şi, impresionată fiind de ceea ce am avut ocazia să practic la această instituţie, unde masajul se face la nivel de artă, m-am decis să transpun la Cluj toate aceste cunoştinţe. Pentru un asemenea curs acolo trebuie să plăteşti 1.300 de euro, există şi cursuri de cinci zile pentru turişti, în care ţi se explică atât conceptul, cât şi tehnicile de bază. Am apelat la personal din Thailanda pentru că acesta a primit informaţia originală, autentică, nediluată de interacţiunea cu alte medii de învăţare. 
 
Selecţia a fost minuţioasă, la început printr-o agenţie, dar din peste 30 de oameni care ni s-au prezentat, ne-am trezit că nu aveam pe cine să alegem. Până la urmă m-am folosit de profesorii de la academie să îmi recomande cei mai buni absolvenţi. Acum avem trei thailandeze aici, le asigurăm transport, salariu, cazare, masă. S-au acomodat foarte bine, le place oraşul, oamenii, deja ştiu mai bine decât mine unde sunt cele mai bune reduceri la magazine”,
relatează Delia Lăcrimioara Flore, coordonatoarea Thai Therapy Cluj.

Masaj erotic vs prostituţie

Investiţia se ridică la 400.000 de euro.  Centrul grupează acum opt saloane în care lucrează coordonatoarea acestuia şi trei thailandeze, însă pe măsură ce acesta se va dezvolta vor fi aduşi şi alţi specialişti asiatici. De asemenea, aici se vor desfăşura activităţi culturale, iar în perspectivă întreprinzătoarea clujeană vrea să amenajeze şi un restaurant cu specific thai.

Ea crede că prezenţa în oraş a multor aşa-zise saloane de masaj face doar deservicii celor care practică această meserie cu bună credinţă. „În Thailanda masajul erotic este o disciplină predată la nivel de academie şi porneşte de la concepţia că sexul este o componentă de bază a împlinirii umane; ceea ce vedem în unele pliante viu colorate în Cluj nu are nicio legătură cu acest concept. La centrul nostru noi practicăm doar masajul terapeutic şi cel de relaxare, iar tehnicile combină chiropractica şi presopunctura cu exerciţiile venite dinspre yoga”. 

Clujenii au prins gustul relaxării în oraş
 
Un salon de masaj cu personal thailandez era programat şi în cadrul Riviera Beauty & Spa, complex din cadrul noului ansamblu rezidenţial de lângă Iulius Mall. Printre tipurile de masaj practicat aici sunt cel japonez, anticelulitic sau prenatal. „Intenţia celor de la Riviera era să aducă thailandeze, însă au avut dificultăţi în obţinerea vizei, formalităţile fiind foarte complicate”, spun surse din piaţă. 
 
În Cluj-Napoca au apărut mai multe centre de relaxare, atât în centru, cât şi în afara acestuia, în cadrul unor hoteluri ca Belvedere, City, Ramada, dar şi Sun Garden, Aquina, Salute per Aqua, Alverna Salty Spa, Orhideea Eco. Acestea practică atât tarife orare, cât şi sisteme de abonament. Principalele servicii oferite sunt tratamente de relaxare, împachetări, detoxifiere, masaje, băi, saună, jacuzzi.    
 

Vedete pe mâini sigure
 
Cele mai multe persoane care au trecut pragul centrului din Cluj sunt femei. Printre personalităţile care au ajuns până acum pe mâna thailandezelor se numără cantautorul italian Zucchero Fornaciari, pilotul Pedro Pizarro Pinto, gimnasta Andreea Răducan, cântăreţul Randi, prezentatoarea TV Andreea Esca, cineastul Tudor Giurgiu, manechinul Ficaa Bălăncan sau gastronomul Adrian Hădean. 
 

Arta masajului thailandez
 
Aceasta constă într-o metodă străveche de echilibrare a corpului văzut ca un întreg: trup, minte şi spirit. Informațiile autentice se găsesc în templele budhiste din Thailanda, inscripționate pe plăci de marmură. Modul de viaţă a thailandezilor, metodele de vindecare s-au întrețesut cu viaţa spirituală prin budhism. Călugării budiști au dezvoltat o metodă de vindecare prin plante, folosite sub formă de comprese, băi şi saune, cu eficienţă în detoxifierea trupului şi a minții. Masajul thai este o armonie între presiunile cu degetele, palmele, coatele, genunchii, care se fac de-a lungul liniilor energetice ale corpului, îmbinate cu mișcări de stretching, ce stimulează sistemele musculoschetal, circulator, nervos şi respirator.  

Comenteaza