1 Iunie 2022: Ștefan are 6 ani și vrea să se facă scriitor când va fi mare. "Ca să le cumpere mâncare copiilor din Ucraina"

1 Iunie 2022: Ștefan are 6 ani și vrea să se facă scriitor când va fi mare. "Ca să le cumpere mâncare copiilor din Ucraina"

Inocența copilăriei se reflectă atât de clar în planurile de viitor ale celor mici, care au o cu totul altă realitate a vieții. O realitate în care lucrurile se întâmplă după voia inimii lor, surprinzător, pentru a face măcar un bine celorlalţi. 

Ștefan încă nu are 7 ani, dar are planuri mari de viitor. Băiatul e din Cluj-Napoca, iar părinţii nu i-au putut oferi copilului un cămin, nici bunicii, aşa că îl creşte, cu aprobarea statului, străbunica lui, o clujeancă harnică şi curajoasă care are 60 de ani şi care face totul pentru el. 

Deşi abia este în clasa 0 (pregătitoare) la Liceul Greco Catolic ”Inochentie Micu” din Cluj-Napoca, Ştefan ştie să scrie şi să citească perfect. Ne aduce o foaie şi se entuziasmează spunâd: "Lăsaţi-mă să vă citesc ce am scris aici dintr-o carte: Dumnezeu e cel care a făcut soarele şi luna, cel care a creat totul. El a creat soarele pentru a ne da lumină ziua", iar ochii copilului se umplu de o lumină diferită de cea a soarelui. 

"Când o să fiu mare, vreau să mă fac scriitor. Ca să câştig mulţi bani, să le cumpăr de mâncare la copiii din Ucraina şi la oamenii săraci", continuă Ştefan, fără să ştie că scriitorii nu fac mulţi bani în lumea asta. Aceasta e lumina aparte din ochii copilului. Dorinţa sinceră de a face un bine altora prin munca lui, iar acum se bucură de un penar şi de cele 4 pixuri primite în dar. 

De ce vrea să câştige bani Ştefan? Banii îi vrea ca să ajute. Pe cine? Pe copiii Ucrainei, ţara care, prin suferinţa pe care o îndură de peste 3 luni de război şi-a pus amprenta asupra inimilor copiilor din întreaga lume, inclusiv a celor din Cluj-Napoca.     

Mulţi spun despre generaţiile care vin că vor duce lumea într-o derivă şi mai mare decât cea în care se află acum omenirea. Dar dacă privim cu sinceritate în urmă la vremurile când ne doream şi noi să fim mari, mai mult ca sigur la 6 ani nu ne doream bani ca să îi ajutăm pe alţii.

Aşa că, deocamdată, nu putem decât să îi răspundem lui Ştefan, să-ţi ajute "Cel care a făcut soarele şi luna" să ajungi când te faci mare un scriitor cu bani care să îi poată ajuta pe alţii!

Comenteaza