A venit din Suedia la facultate la Cluj și a rămas aici! După 10 ani: „Nu contează unde locuiești, atât timp cât ești fericită”

A venit din Suedia la facultate la Cluj și a rămas aici! După 10 ani: „Nu contează unde locuiești, atât timp cât ești fericită”

Nastaran Khaledi, o suedeză venită la Cluj să urmeze Facultatea de Medicină, a povestit cum a ales să rămână să trăiască în România. 

Pe pagina de Facebook a Ambasadei Suediei din București a fost postat mesajul medicului:

Numele meu e Nastaran Khaledi. Sunt de origine persană, am crescut în Suedia, iar acum locuiesc în România.

În urmă cu zece ani am decis să studiez la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, facultate la care era înscrisă și sora mea, Nadia.

Perioada studenției a fost una grea, dar minunată. Am cunoscut oameni din toate colțurile lumii și am fost educată de cei mai buni profesori și doctori din România.

În ultimul an de facultate, l-am întâlnit pe viitorul meu soț, Mihai. Nu mi-aș fi imaginat vreodată că mă voi îndrăgosti de un bărbat român, însă sunt recunoscătoare fiindcă soarta mi-a surâs.

Mihai mi-a arătat România dintr-o cu totul altă perspectivă: mi-a arătat cultura țării, obiceiurile, mâncarea tradițională, dansurile românești, lucruri pe care trebuie să le experimentezi pe propria piele. Am văzut câmpiile verzi, peisajele și natura României.

Am decis că trebuie să împărtășesc cu el și tradițiile și obiceiurile suedeze: köttbullar (chiftele) cu cartofi fierți și gem de merișoare a devenit mâncarea noastră favorită.

Dragostea mea pentru Mihai a crescut și am decis să am două case: una în Cluj-Napoca și una în Borås, Suedia.

Fiind antrepenor și doctor, am decis să deschid două clinici de medicină estetică: una în Cluj-Napoca, România și una în Borås, Suedia. Odată cu trecerea anilor, două lucruri au crescut constant: dragostea pentru Mihai și afacerea mea.

Rudele și apropiații din Suedia s-au întrebat de multe ori dacă voi veni vreodată înapoi, însă un om ințelept (tatăl meu) mi-a spus: „nu contează unde locuiești, atât timp cât ești fericită”.

Așa că am decis să rămân!

Visul meu ar fi să contribui la dezvoltarea societății românești prin tot ceea ce am eu de oferit.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza