Foto Arnold Schwarzenegger şi-a "umflat" mușchii în tinereţe cu un medicament produs la Terapia Cluj

Arnold Schwarzenegger şi-a "umflat" mușchii în tinereţe cu un medicament produs la Terapia Cluj
https://www.muscleandfitness.com/
Arnold Schwarzenegger şi-a "umflat" mușchii în tinereţe cu un medicament produs la Terapia Cluj
Arnold Schwarzenegger şi-a "umflat" mușchii în tinereţe cu un medicament produs la Terapia Cluj
Arnold Schwarzenegger şi-a "umflat" mușchii în tinereţe cu un medicament produs la Terapia Cluj

Arnold Schwarzenegger, fostul Mister Univers, care a câștigat de șapte ori Mr. Olympia ajuns apoi actor și mai târziu guvernator al Californiei, a folosit în tinereţe steroizi produşi la Cluj pentru a-şi mări masa musculară. 

Convenția Europeană Împotriva Dopajului a fost adoptată la Strasbourg, la 16 noiembrie 1989. Însă dopajul nu era o problemă înainte de 1980, chiar Schwarzenegger a declarat că steroizii erau la modă şi se foloseau sub supravegherea medicului. 

„Nu regret nimic. Steroizii erau ceva nou la vremea respectivă. Am totul s-a făcut sub supravegherea doctorului. Nu pot da timpul înapoi, nu vreau ca lumea să mă înțeleagă greșit, nu încurajez așa ceva”, a afirmat mai demult Arnold Schwarzenegger, dezvăluind că, în perioada în care a devenit un sportiv competitiv, în Austria, a folosit Naposim, un steroid artificial patentat la fabrica de medicamente Terapia.

Ulterior Arnold Schwarzenegger s-a ales cu două bypass-uri coronariene din cauza dopingului cu steroizii de la fabrica de medicamente din Cluj-Napoca.

Dragoș Damian, director al companiei clujene, a detaliat pentru ProSport modul în care fostul campion la culturism Arnold Schwarzenegger, acum în vârstă de 75 de ani, se dopa cu un produs patentat și comercializat, până acum mai bine de 20 de ani, de compania clujeană.

Naposim a fost un steroid anabolizant care conținea metandienonă, substanță activă care ajuta la creșterea masei musculare, refacerea mai rapidă a organismului și stimularea prelucrării proteinelor. Medicamentul a continuat să fie fabricat clandestin mulți ani de atunci. 

„Concret, laboratoare, producători de medicamente contrafăcute sau falsificate continuau să folosească și să abuzeze de marca Naposim, ea fiind foarte cunoscută. Medicamentul a fost utilizat în cazuri de dopaj. Au recunoscut mari sportivi care l-au folosit.

Clandestinii continuau să-l utilizeze, ambalând și comercializând sub această marcă notorie. Cine știe ce substanțe foloseau, active sau inactive care… dacă nu erau toxice, nu aveau de fapt niciun efect asupra utilizatorului”, a declarat Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza