Arome la borcan: Roșii conservate cu busuioc și usturoi

Arome la borcan: Roșii conservate cu busuioc și usturoi
| Foto: https://gradinamax.ro/

Gospodinele profită cât pot de producția de roșii din grădină, așa că își fac deja provizii pentru iarnă. Dacă nu au pus până acum la conservat roșii cu busuioc și usturoi, pot încerca această rețetă.

Una dintre rețetele de sezon ar putea fi roșiile conservate cu busuioc și usturoi. Niciun alt fel de conservă nu poate păstra mai bine aromele de vară închise într-un borcan. Multe gospodine sunt de părere că roșiile își păstrează perfect și culoarea și gustul, de parcă ar fi proaspăt culese, dacă sunt conservate în acest fel, potrivit spynews.ro.

Ingrediente necesare pentru 5 borcane de 800 g:

3 kg de roșii bine coapte;
busuioc;
usturoi;
sare fără iod.

Mod de preparare:

Se spală borcanele și capacele care urmează să fie folosite și se sterilizează în cuptor, timp de 15 minute, la temperatura de 150 de grade.

Roșiile trebuie spălate și curățate de părțile necomestibile, iar apoi se taie cuburi sau felii. Se așează bucățile de roșii în borcane și se apasă cu o lingură pentru a le presa, astfel încât să nu rămână goluri. Apoi se pune câte o linguriță de sare fără iod deasupra fiecărui borcan, 1-2 căței de usturoi și o crenguță de busuioc.

Înfiletează bine capacele, astfel încât să nu curgă. Borcanele se așează într-o oală mare, pe fundul căreia se pune un ziar sau un prosop, pentru ca acestea să nu aibă contact direct cu metalul oalei.

Oala se umple cu apă până la gâtul borcanelor și se pune la fiert la foc potrivit. Borcanele cu roșii se sterilizează timp de 60 de minute, de când dă apa în primul clocot. Se lasă borcanele în apă până a doua zi pentru răcire, după care se pot șterge, eticheta și depozita într-un spațiu răcoros.

Idei de folosire în mâncare 

Pentru rețetele de paste se răstoarnă roșiile din borcan într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, se înfierbântă puțin, până rezultă sosul, după care se pun pastele și preparatul este gata.

Ca idee, roșiile cuburi se pot pasa cu un blender, pentru a obține un sos mai fin. Pentru tocănițe, ciorbe sau alte preparate cu sos, se poate înlocui busuiocul cu cimbru, leuștean, frunze de țelină sau rozmarin.

Comenteaza