Banala salată verde, beneficii nebănuite pentru sănătate. Pentru ce o apreciau vechii egipteni

Banala salată verde, beneficii nebănuite pentru sănătate. Pentru ce o apreciau vechii egipteni

Salata verde este una dintre cele mai delicate tipuri de legume cu frunze din care se prepara salatele.

Ajuta la tratarea constipatiei

Nivelul ridicat de celuloza din salata verde ajuta la imbunatatirea peristaltismului intestinal. Salata verde poate fi folosita cu succes pentru vindecarea constipatiei si a altor tulburari gastrointestinale.

Adaugati peste salata verde suc de lamaie, de menta si miere de albine pentru tratarea dispepsiei, starii de greata, varsaturilor, indigestiei, icterului si a hemoroizilor.

Amelioreaza insomnia si durerile de cap

Salata verde contine o substanta numita lectucarium care are capacitatea de a induce somnul, de aceea, poate fi folosita pentru tratarea insomniilor.

Un amestec de salata verde si ulei de trandafiri aplicat pe frunte si la tample stimuleaza somnul persoanelor care sufera de insomnie si amelioreaza durerile de cap.

Amelioreaza tulburarile sexuale

Sucul de salata verde este util in tratarea mai multor tipuri de tulburari sexuale, creste nivelul fertilitatii si numarul spermatozoizilor.

Consumul de suc proaspat de salata imbunatateste disfunctia erectila si ejacularea precoce la barbati. De asemenea, stimuleaza pasiunea sexuala.

Vechii egipteni cunosteau salata acum 6.000 de ani. Apreciau calitatile hipnotice ale acesteia si erau convinsi ca mareste virilitatea si potenta barbatilor.

Ajuta la tratarea anemiei

Salata verde contine cantitati mari de fier si consumul acesteia ajuta la cresterea valorilor hemoglobinei din sange. Este folosita ca tonic excelent pentru persoanele care sufera de anemie. Absorbtia fierului din salata verde este mai mare decat cea din suplimentele care contin fier.

Este benefica in timpul sarcinii

Salata verde contine acid folic care ajuta la prevenirea anemiei din timpul sarcinii. Salata verde se presupune ca previne avortul si influenteaza secretia si eliberarea de progesteron, responsabil pentru lactatie, la mamele care alapteaza.

 

 

 

Comenteaza