Bluza purtată de Prinţesa Diana în portretul de logodnă a fost scoasă la licitație. Care e prețul estimat

Bluza purtată de Prinţesa Diana în portretul de logodnă a fost scoasă la licitație. Care e prețul estimat
| Foto: AP / juliensauctions.com

Două piese vestimentare purtate de Prințesa Diana, vor fi scoase la licitație.

O bluză purtată de Prinţesa Diana în portretul său de logodnă, va fi scoasă la licitaţie şi ar putea atinge suma de 100.000 de dolari, scrie Sky News, citat de Mediafax.

Bluza roz din crep, purtată de către prinţesă în portretul său din 1981, prezintă un guler tip volănaş şi pliuri largi în partea din faţă.

Casa de licitaţii Julien's Auctions a inclus piesa vestimentară a Dianei într-o licitaţie, evaluându-i valoarea între 80.000 şi 100.000 de dolari.

În 2019, bluza a fost expusă la Palatul Kensington ca parte a expoziţiei ”Diana: Her Fashion Story”.

Creată de designerii David şi Elizabeth Emanuel - cei care au proiectat ulterior rochia de mireasă a Dianei pentru căsătoria cu Regele Charles, pe atunci Prinţul de Wales - şi fotografiată de Lord Snowdon, bluza a fost prezentată într-o fotografie publicată în revista Vogue, coincizând cu anunţul oficial al logodnei lui Charles şi Diana acum 42 de ani.

Licitaţia ”Julien's Auctions and TCM Present: Hollywood Legends” va avea loc în Beverly Hills, California, şi online în perioada 14-17 decembrie.

De asemenea, la aceeaşi licitaţie va fi disponibilă şi o rochie de seară purtată de Diana în Florenţa, Italia, în aprilie 1985. Aceasta a fost creată de designerul de modă născut în Maroc, Jacques Azagury. Valoarea acesteia este estimată între 100.000 şi 200.000 de dolari.

Această licitaţie vine după ce celebra bluză cu oiţa neagră a Prinţesei Diana a atins un preţ record de 1,1 milioane de dolari în septembrie, depăşind estimările iniţiale de 50.000 - 80.000 de dolari.

 

loading...
Comenteaza