Care sunt cele mai atractive țări pentru turism. Bătrânul continent ocupa șase locuri în top 10

Care sunt cele mai atractive țări pentru turism. Bătrânul continent ocupa șase locuri în top 10
| Foto: khunaspix - Depositphotos.com

Statele din Europa ocumpă șase poziții în top 10 cele mai atractive țări pentru turism. 

Clasamentul este determinat de o gamă largă de criterii, printre care infrastructura, resursele naturale, durabilitatea, disponibilitatea forţei de muncă şi preţurile. Datele WEF se concentrează pe turism - afacerile hotelurilor, aeroporturilor, atracţiilor, companiilor aeriene şi altele asemenea - nu doar pe ceea ce înseamnă să fii turist, punctează CNN, citat de Mediafax.

Şase dintre primele 10 ţări de pe listă se află în Europa, iar Spania se clasează cel mai bine dintre statele de pe bătrânul continent.

Raportul numeşte continentul „o destinaţie rezistentă, cu fluxuri de călătorie intraregionale puternice" şi îi acordă note mari pentru conectivitatea feroviară. Europa câştigă şi pentru că are economii puternice, o poziţie bună a monedei euro şi a lirei sterline şi pentru probabilitatea ca europenii să călătorească mai mult - ceea ce, la rândul său, înseamnă că vor cheltui bani.

Franţa a obţinut un punctaj ridicat, ocupând poziţia a patra în clasamentul general. Franţa ştie că are ochii lumii aţintiţi asupra sa înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din acest an.

Un alt factor luat în considerare este puterea multor paşapoarte europene. În fiecare an, Henley Index clasifică cele mai puternice paşapoarte din lume, iar datele acestora au fost incluse în raportul WEF. Pentru 2024, şase ţări împart locul întâi în clasament - Franţa, Germania, Italia, Japonia, Singapore şi Spania. Cinci dintre aceste naţiuni apar în top 10 al WEF, iar Singapore ocupă un respectabil loc 13.

Primele 10 ţări pentru turism, conform Forumului Economic Mondial:

  1. Statele Unite ale Americii
  2. Spania
  3. Japonia
  4. Franţa
  5. Australia
  6. Germania
  7. Regatul Unit
  8. China
  9. Italia
  10. Elveţia.
Comenteaza