Ce să faci cu ceapa înainte de a o pune în salata de vinete. Bunicile noastre ştiau un secret

Ce să faci cu ceapa înainte de a o pune în salata de vinete. Bunicile noastre ştiau un secret
| Foto: http://www.papabun.com/

Salata de vinete e printre preparatele verii care ne aminteşte mereu de copilărie. Iar ceea ce am mâncat în copilărie, pare mereu mai bun decât ceea ce punem acum pe mese. Iată un truc pe care bunicile noastre îl ştiau pentru ca salata de vinete să fie memorabilă. 

Salata de vinete este considerată deja un preparat tradițional şi printe primele preparate pe care am învăţat să le facem după cartofii prăjiţi şi ochiuri. Această salată este savurată în aproape toate colțurile țării.

Nu este deloc costisitoare, pentru a o face avem nevoie doar de câteva ingrediente ușor de găsit în piețe și magazine. La prima vedere salata de vinete nu pare deloc un preparat complicat. Totuşi unele gospodine dau greș, rezultatul final fiind departe de cel dorit.

Secretul succesului la salata de vinete este un truc pe care îl aplicau de fiecare dată bunicile noastre. Ce trebuie să faci cu ceapa înainte de a o pune în salata de vinete?

Un ingredient important, ce contribuie mult la aroma preparatului, este ceapa. Cantitatea folosită depinde foarte mult de preferințele personale, însă, când vine vorba despre ceapă, bunicile noastre nu săreau niciodată peste un anumit pas.

Înainte de a o pune în salata de vinete, o țineau în jur de jumătate de oră într-un bol cu apă. Abia după ce era scoasă și șterasă era tocată mărunt și adăugată în compoziție, scriu cei de la playtech.ro.

Comenteaza