Cel mai aromat desert de toamnă: Prăjitura cu dovleac și nuci

Cel mai aromat desert de toamnă: Prăjitura cu dovleac și nuci

O servim cu iaurt, lapte sau cafea. 

Iată ce ne trebuie pentru rețeta de prăjitură cu dovleac și nuci: 
4 ouă medii
125 g zahăr
400 g dovleac plăcintar, răzuit
125 g nucă măcinată
125 ml ulei
125 g făină
50 g pesmet
1 linguriță scorțișoară
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriță praf de copt
1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
un praf sare
zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

Rețeta Prăjitura cu dovleac și nuci - Ingrediente

Într-un vas, la foc mic, amestecăm dovleacul dat pe răzătoarea mare cu 2 linguri de zahăr și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor și se dizolvă zahărul. Stingem focul, adăugăm scorțișoara și lăsăm răzătura de dovleac să se răcească. Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă, presărate cu puțină sare, adăugăm, treptat, restul de zahăr și zeama de lămâie și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă. Zeama de lămâie ajută albușurile să se mixeze mai bine și bezeaua să devină fermă mai rapid.

Încorporăm și gălbenușurile frecate cu ulei, bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie, apoi adăugăm dovleacul răcit, nuca măcinată și amestecată cu pesmetul și, la final, făina cernută împreună cu praful de copt. Pesmetul adăugat în aluaturile de chec/pandișpan, le conferă acestora o textură mai aerată. La rețeta de prăjitură cu dovleac și nuci vom obține o compoziție cu o textură mai groasă decât la rețeta de chec clasic. Întindem compoziția într-o tavă de 20/30 cm tapetată cu hârtie de copt, o nivelăm cu o spatulă de tort și o coacem la 180 de grade, pentru30-35 de minute.

Lăsăm prăjitura cu dovleac și nucă să se răcească, apoi o porționăm și o pudrăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Comenteaza