Cel mai bun blogger de stil din ţară e clujean. Ce sfaturi dă

Cel mai bun blogger de stil din ţară e clujean. Ce sfaturi dă
Are 29 de ani şi e inginer, dar de trei ani a abandonat profesia ca să-i înveţe pe bărbaţi să se îmbrace. Dacă femeile-blogger de fashion sunt cu duzina pe Internet, în ce priveşte bloggerii de stil pentru bărbaţi aceştia pot fi număraţi pe degete, iar clujeanul Nagy Laszlo spune că e cel mai bun din România.

A luat locul I la categoria Fashion la concursul naţional de bloguri, RoBlogFest, aceasta după ce anul trecut s-a clasat pe locul secund. Pe blog, spune el, are cei mai mulţi cititori de pe nişa blogurilor de stil. În plus, "sunt singurul blogger afiliat al unei televiziuni top 5 din România" şi pregăteşte o carte de stil, coboară deci "în offline", şi pregăteşte în decembrie primul târg de stil din ţară, la stadionul Cluj Arena.

De ce ar trebui un bărbat să ştie să se îmbrace? "În România nu se pune accentul de educaţia vestimentară", spune Nagy pentru ziuadecj.ro. "Acum 10 ani nu aveam informaţii banale despre stil, despre cum să-ţi alegi haine potrivite, cum să te îmbraci corect în funcţie de eveniment și nu avei un loc de unde să-ţi achiziţionezi haine bune la un preţ decent.  Fiecare ne îmbrăcăm ca să putem fi acceptaţi faţă de cei din jurul nostru și să rămânem în turmă fără a încerca să ne îmbrăcăm mai diferit. Ceea ce se întâmplă pe blogul stilmasculin.ro și pe alte site-uri similare, încercăm să deschidem ochii bărbaţilor pentru a impune respect prin vestimentaţia pe care o poartă și să fie mai atenţi la alegerile vestimentare".

Bloggerii de stil au un ghimpe împotriva modei şi recomandă, în contrapondere, stiul. Care e diferenţa? "Moda este ca un instrument de marketing care ne "forţează" să cumpărăm tendinţele, must have-urile, ca după o jumătate de an să le aruncăm într-un loc ascuns în dulap pentru că nu mai sunt haine la modă", explică Nagy. "În schimb stilul este personal, te învaţă cum să te folosești de potenţialul maxim al hainelor tale. De exemplu, poţi purta o cravată atât la cămașa, la un tricou polo, la o ţinută formală, o la ieșire în oraș și așa mai departe. În plus, nu ai limite, nu ești restricţionat. Un bărbat cu stil nu va purta niciodată hainele uneori penibile pe care le dictează moda, cum sunt pantalonii harem, jeanșii rupţi și tăiaţi sau pantaloni de trening".

În consecinţă, primul sfat pe care-l dă celor care sunt atenţi la cum se îmbracă este să evite mall-urile - hainele sunt scumpe şi de calitate îndoielnică. Care sunt, atunci, alternativele? "Recomand oultlet-urile, unele second hand-uri, hainele confecţionate de croitorii specializaţi și  cumpărăturile inteligente - de exemplu cumpăraţi-vă ghete și bocanci vara, când preţurile lor sunt foarte mici".

 

  • Care e cel mai important sfat pe care-l dai bărbaţilor care vor să fie atenţi la cum se îmbracă?

Să-şi aleagă doar hainele potrivite tipului lor de corp. Dacă un produs este mai mare cu un număr, să se asigure că un croitor poate adjusta articolul după conformaţia sa. Să renunţe la şosetele albe.

  • Cum te-a ajutat pe tine pînă acum faptul că eşti atent la aspectul exterior?

Vestimentaţia te ajută să-ţi deschizi unele uşi mai uşor, dar hainele care le pui pe tine trebuie să te reprezinte.

  • Este uşor sau greu pentru cineva care vrea să-şi îmbunătăţească stilul să se aprovizioneze cu haine în Cluj?

Dacă nu găsim haine în magazine, avem internetul. Cred că cei care nu se străduiesc destul nu-și găsesc haine, dar asta și-n funcţie de buget. Dacă porţi costum doar ocazional, nu vei avea nevoie de 5 costume în garderobă ta, trebuie să-ţi acoperi unele lipsuri.

Comenteaza