Cluj: Când și unde se ține Festivalul Plăcintei vara asta. Cum le preferi: cu silvoiță, brânză, varză sau cartofi?

Cluj: Când și unde se ține Festivalul Plăcintei vara asta. Cum le preferi: cu silvoiță, brânză, varză sau cartofi?

Iubitorii gastronomiei tradiționale vor putea savura cele mai delicioase plăcinte, pregătite cu drag după vechile rețete, la cea de-a doua ediție a „Festivalului Plăcintei” organizată la Cluj.

Organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT), sub egida Consiliului Județean Cluj, „Festivalul Plăcintei” va avea loc, duminică, 28 iulie, în Bobâlna, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al comunei Bobâlna.

Festivalul reunește comunitatea locală într-o manifestare de promovare a gastronomiei, obiceiurilor și culturii tradiționale. Astfel, iubitorii gastronomiei tradiționale vor putea savura cele mai delicioase plăcinte, pregătite cu drag de oamenii harnici din Bobâlna.  Silvoița pentru plăcintele ce vor putea fi savurate în cadrul festivalului, alături de cele cu brânză, varză și cartofi, a fost pregătită de cei din comună încă din toamna anului trecut.

Ce mai poți să faci la Festivalul Plăcintei

Activitățile vor începe la ora 12:30, cu o slujbă de Te Deum la Monumentul Eroilor din centrul comunei.

În cadrul evenimentului, cu sprijinul Asociației „Porți către Suflet”, vor avea loc ateliere pentru copii, unde aceștia vor putea învăța sculptură, pictură, desen și țesut. Cei prezenți se vor putea bucura și de plimbări cu trăsura.

De la ora 14:00, iubitorii de cântec și tradiții vor avea parte de un spectacol folcloric susținut de artiști și ansambluri de renume. Printre aceștia se numără Mărioara Sigheartău și Cosmin Mocean, alături de tinerii interpreți clujeni: Larisa Gurzău, Alesia Rus, Ștefan Suciu, Denisa Giurgiu, Cristian Mezei-Pop, Dragoș Cîmpean, Decebal Cîmpean, Raluca Drule, Alexandru Crișan, Ariana Sandor, Paul Sâmbotelecan și Paula Roberta Pașca.

De asemenea, pe scenă vor urca și tinerii interpreți din zonă: Hărănguș Ștefania, Coroian Maria și Crișan Natalia Dariana. Momentele de joc tradițional vor fi prezentate de membrii Ansamblului Folcloric „Miorița” din Cluj-Napoca.

Comenteaza