Clujenii cu suflet mare construiesc o baie modernă pentru un copil din mediul rural. "Orice copil merită condiții decente"

Clujenii cu suflet mare construiesc o baie modernă pentru un copil din mediul rural. "Orice copil merită condiții decente"
| Foto: Facebook / Rocsana Contraș

Într-o inițiativă menită să schimbe viețile copiilor din mediul rural, proiectul „Baia cea Adevărată” prinde contur și aduce o nouă speranță pentru familiile din mediul rural.

O echipă de voluntari din Cluj construiesc o baie modernă pentru o familie din mediul rural.

Proiectul pornește de la convingerea că orice copil are dreptul la o baie decentă și o toaletă adevărată, mai ales în anul 2024. Orice copil, indiferent de locul în care trăiește, merită aceleași condiții de viață ca cei din mediul urban, consideră voluntarii clujeni care au inițiat acest proiect.

"Proiectul se numește "Baia cea adevărată". Iată, avem placa turnată și instalația de apă pe poziții. Toaleta din curte va fi istorie. Orice copil are dreptul să facă o baie. Orice copil, în 2024, merită o toaletă adevărată și nu o groapă în capătul curții. Orice copil din orice sat merită aceleași condiții ca cei de la oraș.

De-a lungul anilor, am transformat tristețea în zâmbete, am umplut mese, am înlocuit paturi și sobe fumegânde, am adus dulciuri cu sacul, am construit case și am renovat camere cu pământ în loc de pardoseli. Acum, suntem hotărâți să realizăm și acest proiect de a construi o baie adevărată.

În prezent, beneficiem de sprijinul lui Gansca Bogdan pentru partea de structură, Danciu Emil pentru geamuri, Horea Sima pentru acoperiș, Alexandra Elena Silaghi pentru chiuvetă și vasul de toaletă, Mihai Miclaus pentru rigips și Sergiu Hetea pentru izolație. De asemenea, avem un alt Mihai pentru gresie. Pe măsură ce avansăm, vom vedea cine se va ocupa de corpurile de iluminat, prize și întrerupătoare, dulăpioare, vopsea pentru baie și alte detalii necesare. Vă vom ține la curent cu progresul nostru. Ne vom opri doar atunci când copilul nostru va face prima baie fierbinte.Vă mulțumim pentru omenie", a scris pe o rețea de socializare Rocsana Contraș, organizatoarea mai multor campanii umanitare.

În anul 2022, în România, aproape jumătate dintre români trăiesc în continuare cu WC-ul în curte, adică nu sunt conectaţi la sistemele moderne de canalizare, conform datelor INS.

Comenteaza