Clujenii se întrec în investiţii în terenuri de golf

Clujenii se întrec în investiţii în terenuri de golf
Două noi terenuri de golf se vor deschide în acest an în două localităţi din judeţul Cluj.

Pasionaţii de golf din ţară vor avea la dispoziţie în judeţul Cluj de două terenuri de excepţie. În premieră pentru România, în comuna Sânpaul se va deschide, în acest an, primul teren de golf de 24 de cupe. O altă investiţie importantă, tot în premieră pentru ţara noastră, este deschiderea primei academii de golf din ţară, în comuna Baciu.

Investiţia din Sânpaul se ridică, potrivit investitorilor, la peste 1 milion de euro. "Terenul are 24 de cupe şi este parţial finalizat. Am terminat 15 găuri, deci mai avem de realizat 9. Deschidem terenul pe segmente", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, omul de afaceri Octavian Damian. Terenul va fi cel mai mare de acest gen din ţară. Are o suprafaţă de 90 de hectare şi 24 de cupe.

În Baciu, la Sun Garden Golf & Spa Resort se va deschide vineri prima academie de golf din ţară, pe un teren de 9 cupe, construit pe 30 ha. "Pe lângă oportunitatea de business, vrem să creăm o pepinieră de golf aici, la Cluj şi îl vom avea ca instructor pe cel mai bun jucători de golf din ţară, pe Gabi Toader", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, Nicolae Căpuşan, director general al Sun Garden Golf& Spa Resort.

Terenul de golf din Baciu a fost construit timp de un an cu specialişti de renume internaţional şi a fost evaluat la 1,8 milioane de euro. Acesta va putea fi utilizat, în premieră, de către membrii academiei de golf - elevii şi studenţii clujeni - începând chiar de luna viitoare. Lecţiile vor fi ţinute la un preţ promoţional şi vor fi structurate pe trei module.

"Ne-am gândit să facem parteneriate cu instituţiile de învăţământ şi să oferim cursurile la un preţ promoţional - 23 de lei ora. Noi vom oferi transportul şi primul modul gratuit", a explicat Căpuşan. Preţul unui modul este de 600 de lei, iar cursanţii vor avea posibilitatea de a se antrena pe un simulator înainte de a exersa pe green-uri şi pe driving range.

 

Etichete
Comenteaza